« Zagreb
objavljeno prije 5 mjeseci i 21 dan
AKCIJA

Baku i djeda svako dijete treba

Počelo je prvo izadnje projekta "Baku i djeda svako dijete treba" u organizaciji Hrvatske udruge za ravnopravno roditeljstvo (HURR)

Više o

djeca

,

baka

,

djed

,

HURR

Kada je Hrvatska udruga za ravnopravno roditeljstvo (HURR) prošle godine organizirala radionicu o pravima baki i djedova u pokretanju postupka za viđanje unuka (neovisno o roditeljima), nije bila ni svjesna kakvu je „pandorinu kutiju" otvorila. Bake i djedovi iz cijele Hrvatske strpljivo su čekali u redu ispred Mjesnog odbora Horvati Srednjaci kako bi prisustvuju radionici, zatraže pomoć i podjele svoje iskustvo. Tema je zainteresirala i medije, a pozivi upomoć i telefoni nisu prestajali zvoniti zadnjih godinu dana. S obzirom na to da su pozivi i traženje savjeta zbog ne viđanja unuka sve učestaliji, HURR je pokrenuo novi projekt: „BAKU I DJEDA SVAKO DIJETE TREBA" s partnerima udruga Životna linija i Udruga CENTAR DO.

Projekt je počeo 1. listopada od kada se nudi savjetodavna pomoć. Novost je da će od 10. studenog 2023. do 29. veljače 2024. biti organizirane i besplatne radionice za bake i djedove te cijelu obitelj. Predstavljanje projekta i prva radionica održat će se 10.11.2023. u 17 h u MO Horvati Srednjaci: „Glavni problemi i izazovi odnosa baka i djedova i unuka danas" koju će voditi psiholog Bojan Klapčić.

Cilj projekta je unapređenje i zaštita prava djece, osnaživanje kapaciteta i podrška obitelji, zaštita prava i poboljšanje kvalitete života osoba starije životne dobi te poticanje volonterstva. Voditeljica projekta je Melita Požgaj, dugogodišnja volonterka i tajnica HURR-a.

Pomoć koja će se pružati tijekom nadolazeća 4 mjeseca je:

-          Savjetodavna pomoć - Oliver Čanić, predsjednik HURR-a
-          Psihosocijalna pomoć - psiholog Bojan Klapčić
-          Grupe podrške - dipl.sociologinja Ines Kovačić, Udruga Životna linija
-          Kreativne radionice tai chi chuan  - Boro Ranitović, predsjednik udruge CENTAR DO

Raspored radionica u studenom 2023.:

10.11.2023. u 17 h  MO Horvati Srednjaci: "Glavni problemi i izazovi odnosa baka i djedova i unuka danas" psiholog Bojan Klapčić

13.11.2023. u 19 h Graditeljska tehnička škola Zagreb: Tai chi chuan, Boro Ranitović

24.11.2023. u 17 h MO Horvati Srednjaci: Grupa podrške, dipl. sociologinja Ines Kovačić

O važnosti oba roditelja i bliskih srodnika, posebno baka i djedova u odgoju djece i o ravnopravnom roditeljstvu postoji niz istraživanja. Zajednički odgoj kroz aktivno sudjelovanje oba roditelja te djedova i baka - stvara sretniju djecu koja kasnije izrastaju u zdrave i psihički stabilne osobe. Pozivamo vas na aktivno sudjelovanje u radionicama i edukacijama koje su besplatne!

08.11.2023. 10:00:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh