« Ostali sportovi
objavljeno prije 8 godina i 7 mjeseci
PRIJENOSI

Australian Open i dalje na Eurosportu

Ljubitelji tenisa će sada na jednom mjestu moći pratiti uzbudljivo putovanje na koje krećemo svake godine - od Brisbanea i Pertha, do Sydneya i Adelaidea, uz kulminaciju u Melbourneu na Australian Openu

Nove mogućnosti praćenja tenisa
Nove mogućnosti praćenja tenisa (Arhiva)
Više o

Australian Open

,

tenis

,

Eurosport

Eurosport, dom najboljih sportskih trenutaka koji se prenose uživo, osigurao je obnavljanje ekskluzivnih digitalnih i TV prava za Australian Open. Novi ugovor osigurava emitiranje Australian Opena na Eurosportu u preko 50 europskih tržišta do 2021. godine.Peter Hutton, glavni izvršni direktor Eurosporta je izjavio:

"Australian Open je okosnica opsežnog portfelja vodećih teniskih događanja na Europortu i to već više od 20 godina. Eurosport je posvećen osiguravanju nezaobilaznih ekskluzivnih sadržaja, te izgradnji i pojačavanju postojećih ključnih partnerstva, kao što je onaj s Tennis Australia. Njime smo osigurali dodatna prava za emitiranje uživo koje pružaju kanalu cjelomjesečni uvid u ekskluzivan i vrhunski tenis. To pomaže Eurosportu u prenošenju uvjerljive priče i uz planirana poboljšanja u produkciji na licu mjesta će rezultirati uzbudljivim iskustvom za ljubitelje tenisa.

"Obnovljeno partnerstvo s Tennis Australia počinje od 2017. i također uključuje nova dodatna ekskluzivna prava na prijenos uživo za dva Australian Open warm-up ATP turnira, World Tennis Challenge i  prava* na Hopman Cup. Ukupno, novi ugovor obećava oko 300 sati prijenosa uživo na Eurosport TV kanalima, te po prvi put, online pokrivenost uživo dostupnih mečeva sa svakog događaja, a što omogućava Tennis Australia:

Brisbane International - nedavno su ga osvajali pobjednici Grand Slamova poput Rogera Federera, Lleytona Hewitta i Andyja Murraya

Sydney International - nedavno ga je osvojio pobjednik US Opena Juan Martin del Porto i australski miljenik Bernard Tomić

Hopman Cup - međunarodni turnir mješovitih parova u Perthu igra se po principu zemlja protiv zemlje. 2015. godine kup je osvojio poljski par Agnieska Radwanska i Jerzy Janowicz koji su pobijedili snažan američki par Serenu Williams i Johna Isnera

World Tennis Challenge - trodnevni turnir igra se u Adelaideu tjedan dana prije Australian Opena

."Australian Open je mnogo više od prvog Grand Slama godine", rekao je Craig Tiley, izvršni direktor Tennis Australia."On označava početak globalnog godišnjeg sportskog kalendara kroz četiri tjedna vrhunskih događaja tijekom australskog teniskog ljeta. Upravo iz tog razloga, oduševljeni smo podizanjem našeg odnosa s Eurosportom i Discovery grupom na novu razinu."

"Ljubitelji tenisa će sada na jednom mjestu moći pratiti uzbudljivo putovanje na koje krećemo svake godine - od Brisbanea i Pertha, do Sydneya i Adelaidea, uz kulminaciju u Melbourneu na Australian Openu. S obzirom na promjene navika gledanja, a koje uključuju više različitih zaslona, posvetili smo se online platformama koje se nalaze u samoj srži nove suradnje. Isporučit ćemo obožavateljima veću količinu i bolji sadržaj nego ikada prije, kako na terenima tako i izvan njih, kada i gdje god požele.

"Ljubitelji tenisa će uživati u najopsežnijoj pokrivenosti Australian Opena na Eurosportu u 2016., sa svim mečevima dostupnim uživo na Eurosport Playeru, centralnom mjestu za online emitiranja. Ovakva pokrivenost uslijedit će nakon najbolje pokrivenosti French i US Open turnira ikad u 2015., s pojačanom produkcijom koja isporučuje nove dodatne emisije uživo na licu mjesta i s rekordnim brojem terena dostupnih na Eurosport Playeru.

French Open je imao do sada rekordnu gledanost, postizanjem najgledanijeg French Open dana ikad za Eurosport France i najgledanijeg teniskog meča ikad na britanskom Eurosportu.US Open 2015. je bio najbolji u povijesti kanala, s prosječnim porastom publike od 20% diljem Europe u odnosu na 2014. godinu. Žensko finale između dvije Talijanke, u kojem je Flavia Pennetta pobijedila Robertu Vinici oborilo je rekorde s gledanošću od 2,6 milijuna europskih gledatelja, što je ujedno najveća publika koja je ikad pratila meč US Opena na Eurosportu.

21.09.2015. 19:02:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh