« Ostali sportovi
objavljeno prije 13 godina i 5 mjeseci
RASPLET SE NASTAVLJA

Australian Open: Do polufinala dogurali Murray, Clijsters i Zvonarjeva

Clijsters je jedina od svih preostalih tenisača koja je osvojila Grand Slam turnir, ali nikad nije osvajala Australian Open

Andy Murray
Andy Murray (Getty Images)
Više o

Australian Open

,

Kim Clijsters

,

Andy Murray

,

Vjera Zvonarjeva

Andy Murray kod tenisača, te Belgijanka Kim Clijsters i Ruskinja Vera Zvonarjeva kod tenisačica ostvarili su plasman u polufinale Grand Slam turnira Australian Open u Melbourneu, prenosi Hina. Murray je s 3:1 u setovima dobio Ukrajinca Aleksandra Dolgopolova, te je na putu da ponovi prošlogodišnji uspjeh kada je u Melbourneu igrao finale. Dolgopolov je već napravio senzaciju na turniru izbacivši u pet setova Robbina Soderlinga, a protiv Murraya je uzeo treći set. Škot u polufinalu čeka boljega iz španjolskog dvoboja Rafaela Nadala i Davida Ferrera, dok se u drugom polufinalnom paru sastaju Roger Federer i Novak Đoković.

Clijsters i Zvonarjeva nisu izgubile ni set protiv Poljakinje Agnieszke Radwanske i Čehinje Petre Kvitove. Belgijanka se smatra prvom favoritkinjom za naslov, iako protiv Poljakinje nije briljirala. Clijsters je jedina od svih preostalih tenisača koja je osvojila Grand Slam turnir, ali nikad nije osvajala Australian Open. U polufinalu će igrati s Zvonarjevom, koja je puno lakše došla do pobjede nad neugodnom ljevakinjom iz Češke Kvitovom. Zvonarjeva već na tri Grand Slama zaredom ulazi u polufinale, a dosad je igrala i izgubila finala Wimbledona i US Opena, gdje je izgubila upravo od Clijsters. Belgijanka u međusobnim dvobojima vodi s 6:3, ali je i izgubila tri od zadnja četiri dvoboja.

26.01.2011. 12:16:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh