« Ostali sportovi
objavljeno prije 14 godina i 1 mjesec
PUNO LOVE

Arena ostala bez Europskog prvenstva u vaterpolu

Zbog prevelikih financijskih i organizacijskih zahtjeva, EP će se, umjesto u zagrebačkoj Areni, održati na otvorenom plivalištu Mladost uz Savu

(Shutterstock)
Više o

Arena Zagreb

,

Perica Bukić

,

EP vaterpolo

,

Romano Dautanac

Europsko vaterpolsko prvenstvo u Zagrebu od 29. kolovoza do 11. rujna ipak se neće održati u zagrebačkoj Areni, već na otvorenom plivalištu Mladost uz Savu, potvrdio je predsjednik Hrvatskoga vaterpolskog saveza Perica Bukić nakon sastanka s zagrebačkim gradonačelnikom Milanom Bandićem.

Bukić je kazao kako su se organizaciji prvenstva u Areni ispriječili preveliki organizacijski i financijski zahtjevi. Tražila su se prevelika dodatna bankovna jamstva, dok su troškovi kupnje i postavljanja bazena u Areni ipak bili preskupi i stajali bi 17 milijuna kuna.

"Na otvorenom bazenu Mladost bit će postavljene dodatne montažne tribine koje će moći primiti blizu 5.000 gledatelja. Ni taj broj gledatelja nije mali, ali žalim što je propala prilika da se vaterpolo igra pred 15 tisuća ljudi. Ipak, bazen na Savi ima i prednosti, jer smo u slučaju nevremena u mogućnosti utakmice premjestiti na zatvoreni bazen tik uz otvoreni", kazao je Bukić.

11.05.2010. 21:36:09
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh