« Zagreb
objavljeno prije 15 godina i 3 mjeseca
HDZ-HSS-HSLS

Antirecesijske mjere gradske uprave su smiješne

Stranačka koalicija najavljuje 'new deal' za rješavanje problema "kumova, rođaka i prijatelja".

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Arhiva)
Više o

Milan Bandić

,

HDZ

,

HSS

,

HSLS

,

Jasen Mesić

,

Darinko Kosor

,

antirecesijske mjere

,

stranačka koalicija

,

Žarko Delač

,

Darko Vuletić

,

smjena uprave

Koalicija HDZ-HSS-HSLS u Gradu Zagrebu smiješnima i neodrživima danas je nazvala antirecesijske mjere zagrebačke gradske uprave, te ustvrdila kako je jedina prava mjera smjena te uprave i gradonačelnika Milana Bandića.

Koalicija je na današnjoj konferenciji za novinare naglasila da je Zagrebu potreban 'new deal' kojim bi se prvenstveno subvencioniralo malo i srednje poduzetništvo i izgradnja komunalne infrastrukture.

HDZ-ov kandidat za gradonačelnika Jasen Mesić najsmješnijim dijelom tih mjera nazvao je prihvaćanje etičkog kodeksa ponašanja i najavu dobre i poštene uprave. "To je nešto što se moglo odavno proklamirati. Ali bitnije od proklamiranja je da se trenutna gradska uprava toga pridržava, a svi smo svjedoci da ovih godina to ni izbliza nije slučaj", rekao je Mesić i ustvrdio kako je jedina prava antirecesijska mjera smjena uprave.

Smiješnom drži i najavu zamrzavanja cijena komunalnih usluga budući da se, kako je rekao, zna koliko su te cijene podignute u protekle dvije godine. Dodaje tome i najavu da se u gradskoj upravi neće dodatno zapošljavati, a dobro je poznato, kaže, koliko je do sada zaposleno "kumova, rođaka, prijatelja i svih koje je trebalo uhlijebiti".

Rebalans gradskog proračuna potreban je već sada, a ne nakon lokalnih izbora, smatra Mesić te naglašava potrebu izrade antirecesijskog paketa za svaki kvart i ulicu. Potrebno je ulagati u gradnju škola i vrtića, "u sve ono što brine građane svaki dan", a ne u objekte kojima trebaju deseci godina da bi se isplatili. "Potreban je zagrebački 'new deal'. A to je financiranje zagrebačke komunalne infrastrukture, a ne kongresnog centra i objekata za koje treba dugo čekati da se izgrade", istaknuo je.

Nužno je subvencionirati sve obrtnike i poduzetnike kako bi im se olakšao opstanak na tržištu i potaknule njihove razvojne programe, dodao je Mesić.

Reorganizacijom Holdinga može se uštedjeti 500 milijuna kuna koje bi se zatim usmjerilo prema građanima, malim i srednjim obrtnicima kako bi se omogućilo razvoj, naglašava kandidat za dogradonačelnika Darinko Kosor iz HSLS-a.

"Ne vjerujte Bandiću, jer vas je već prevario", poručio je Kosor biračima navodeći da je Bandić prije tri godine "dao svečanu pionirsku riječ" kako neće podizati cijene komunalnih usluga, da bi ih zatim povisio. Kosor najavljuje da će njihova koalicija, dođe li na vlast, smanjiti cijene komunalnih usluga za 15 posto.

Umjesto HSS-ovog kandidata za dogradonačelnika Darka Vuletića, koji je zbog zdravstvenih razloga bio spriječen, govorio je Žarko Delač te izrazio razočarenje mjerama budući da u njima nema riječi o uvođenju energetskih i ekoloških mjera i sustavnog ekološkog gospodarenja otpadom. "Predložene antirecesijske mjere su kratkotrajna predizborna platforma sadašnje garniture", rekao je Delač.

Zamoljen da prokomentira rezultate anketa koji daju veće šanse drugim kandidatima za gradonačelničko mjesto, Mesić je poručio da drugi pobjeđuju u anketama, a HDZ na izborima. (hina/metro-portal)

09.04.2009. 13:22:30
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh