« Ostali sportovi
objavljeno prije 7 godina i 10 mjeseci
OCEAN LAVA

Andrej Vištica pobijedio u Kotoru

Ocean Lava je mlada serija, te za sad imaju utrke u devet Europskih zemalja, a ovo je bilo prvi put da se utrka iz te serije održava i u Crnoj Gori

Vištica je pobijedio s velikom prednošću
Vištica je pobijedio s velikom prednošću (Arhiva)
Više o

Andrej Vištica

,

triatlon

,

Ocean Lava

Protekli vikend se u Kotoru održala utrka iz Ocean Lava serije. Ocean Lava je mlada serija, te za sad imaju utrke u devet Europskih zemalja, a ovo je bilo prvi put da se utrka iz te serije održava i u Crnoj Gori.

Nakon plivanja u zaljevu u neposrednoj blizini starog grada, izdvojila se grupa od četiri natjecatelja. U grupi su bili Koceić, Diklić i Vištica iz Hrvatske, te Čeh Petr Vabroušek. Vištica je preuzeo inicijativu na biciklu, te do početka trčanja stvorio nedostižnu prednost od 10 minuta. Na trčanju je tu prednost rutinski održavao te prvi prošao ciljem u vremenu 3:50h. Velika borba se vodila za drugo mjesto koje je na kraju zauzeo Vabroušek, dok je treći ciljem prošao Dalibor Vujević.

Kod žena je pobjedila Hrvatica Maja Bonačić ispred Anete Arifi iz Srbije i Lidije Vukić iz Crne Gore.

"Zadovoljan sam utrkom kako s rezultatskog aspekta tako i s organizacijom koja je bila savršena. Mislim da utrka ima svijetlu budućnost. Šteta što je ove godine kasno najavljena pa je izostao veći broj natjecatelja. To će se nadam se već iduće godine promjeniti." Izjavio je Vištica nakon utrke.

Rezultati, muškarci:
1. Andrej Vištica 3:50:57
2. Petr Vabroušek 4:02:24
3. Dalibor Vujević 4:06:04

Žene:
1. Maja Bonačić 4:50:26
2. Aneta Arifi 5:07:18
3. Lidija Vukić 6:41:32

06.07.2016. 09:35:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh