« Ostali sportovi
objavljeno prije 4 godine i 10 mjeseci
USPJEH

Andrej Vištica drugi na Embrunman utrci

Naš najbolji triatlonac i ambasador Jamnice ProSport ostvario je zavidan rezultat, zaostavši za pobjednikom manje od 4 minute

Andrej Vištica sjajan drugi
Andrej Vištica sjajan drugi (Arhiva)
Više o

Andrej Vištica

,

Enbrunman

Embrunman je, po mnogima, najteži dugi triatlon na svijetu, a osim po tradiciji poznat je i po zahtjevnosti. Biciklistička staza se sastoji od 3800 m vertikalnog uspona na 188 km, penje se preko Col d'Izoarda na 2360 m nadmorske visine, a niti maraton ne zaostaje po težini i broju uzbrdica.

Andrej je isplivao malo lošije od prve skupine s vremenom 57:40 te 7 minuta zaostatka za Guillaumeom i Mennessonom, no to je nadoknadio sjajnim biciklom smanjivši zaostatak za vodećima i ušavši na T2 kao četvrti, minutu iza aktualnog europskog prvaka Van Houtema. Tradicionalno, trčanje je njegova najjača disciplina te je na kraju završio kao drugoplasirani.

„S obzirom na to da je ovo treći puta da ovdje osvajam drugo mjesto, naravno da mi je žao što nisam uhvatio pobjedničku poziciju i time ponovio uspjeh iz 2015. godine. Da je maraton samo nekoliko kilometara dulji uspio bih." zaključio je Andrej nakon utrke te dodao: „Ipak, iznimno sam zadovoljan rezultatom, a ovu utrku gledam kao sjajnu garanciju za preostali dio sezone i konačan povratak u formu od prije dvije godine."

"Željezni čovjek", kako ga mnogi nazivaju, do kraja sezone planira nastupiti na Europskom prvenstvu u dugom triatlonu u Almereu 14. rujna te oboriti aktualni hrvatski rekord u Ironman distanci u Barceloni 6. listopada. Tamo ga očekuje 3.8 kilometara plivanja, 180 kilometara vožnje biciklom i 42 kilometra trčanja, a kako bi se pripremio za ovaj zahtjevan podvig, trenira više od 5 sati dnevno.

Tijekom takvih napornih i iscrpljujućih treninga tijelo znojenjem gubi tekućinu, a kako bi se ona nadoknadila, tijelu je potrebno pomoći da nadoknadi izgubljene elektrolite. Andreju u tome pomaže Jamnica ProSport, izotoničan napitak koji, osim vode, sadrži vitamine i elektrolite neophodne za pravilnu rehidraciju, te "pametne" ugljikohidrate - šećer palatinozu koji tijelu pružaju energiju na duže vrijeme. Posljedice nepravilne hidracije mogu biti opasne, a ProSport pridonosi ukupnom dnevnom unosu vode potrebne za održavanje normalnih tjelesnih i kognitivnih funkcija, kao i temperature tijela. 

17.08.2019. 12:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh