« Ostali sportovi
objavljeno prije 15 godina i 9 mjeseci
FORMULA 1

Alonso pobijedio na Suzuki

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Getty Images)
Više o

Formula 1

,

Fernando Alonso

,

Suzuka

Španjolski vozač Fernando Alonso u Renaultu pobjednik je Velike nagrade Japana u Formuli 1 na stazi Suzuka.

Alonso je nakon Singapura još jednom slavio u uzbudljivoj utrci u kojoj su drugo i treće mjesto zauzeli Poljak Robert Kubica (BMW-Sauber) i Finac Kimi Raikkonen (Ferrari).

Vodeći u ukupnom poretku Britanac Lewis Hamilton završio je 12. zbog kazne. Brazilac Felipe Massa ipak je osvojio nova dva boda  nakon što je vodstvo utrke odlučilo naknadno kazniti Francuza Sébastiena Bourdaisa (Toro Rosso), koji je utrku završio kao šesti.

Bourdaisu je dodano 25 sekundi upravo zbog udaranja Masse, koji je tako utrku službeno završio kao sedmi i sa ta dva boda dvije utrke prije kraja prvenstva sada ima 79 bodova, pet manje od vodećeg Lewisa Hamiltona.

Španjolski vozač Fernando Alonso u Renaultu pobjednik je Velike nagrade Japana i tako nakon Singapura još jednom slavio u uzbudljivoj utrci u kojoj su drugo i treće mjesto zauzeli Poljak Robert Kubica (BMW-Sauber) i Finac Kimi Raikkonen (Ferrari).

Vodeći u ukupnom poretku Britanac Lewis Hamilton završio je 12. zbog kazne jer je na samom startu nepropisno prošao zavoj. (hina/metro-portal)

 

12.10.2008. 22:25:58
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh