« Ostali sportovi
objavljeno prije 12 godina i 6 mjeseci
NEVOLJE

Ali iz bolnice, Kličko u bolnicu

Ali je pušten nakon što je sanirana dehidracija, a Kličko ima problema s bubrežnim kamencem

Velikan se i dalje bori s Parkinsonovom bolešću
Velikan se i dalje bori s Parkinsonovom bolešću (Wikipedia)
Više o

Muhamed Ali

,

Vladimir Kličko

Jedan od najboljih boksača svih vremena Muhamed Ali uspješno se oporavlja od dehidracije zbog koje je nekoliko dana proveo u bolnici u Phoenixu.

Muhamed Ali je hospitaliziran dva dana nakon što je prisustvovao sahrani bivšeg rivala Joea Freizera koji je preminuo 7. studenog u 68 godini od posljedica raka jetre. Ali je navodno u svom domu ostao bez svijesti zbog čega je njegova supruga pozvala hitnu pomoć koja ga je prevezla do bolnice. Ali bi 17. siječnja iduće godine trebao proslaviti 70. rođendan, a već 30 godina boluje od Parkinsonove bolesti koja je uvelike oštetila njegov živčani sustav.

Za razliku od Muhameda Alija koji je napustio bolnicu još jedan boksački velikan Vladimir Kličko (35) je završio u bolničkom krevetu. Kličko je morao prekinuti trening u kampu u Goingu u blizini Kitzbühela i helikopterom je prevezen u bolnicu u Innsbrucku zbog problema s bubrežnim kamencem.

Liječnici su svjetskom prvaku prema verzijama IBF, WBA i WBO dali sredstvo protiv bolova, te mu propisali da pije velike količine vode kako bi kamenac izbacio putem mokraće. Vladimir Kličko bi iduće subote trebao braniti naslove u Düsseldorfu protiv Francuza Jeana Marca Mormecka.

03.12.2011. 13:50:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh