« Televizija
objavljeno prije 8 godina i 1 mjesec
EUROSPORT

Alexander Popov - o zlatnoj karijeri u emisiji “Going for Gold” na Eurosportu 1

Četverostruki Olimpijac i šesterostruki prvak svijeta u ekskluzivnom će se inter­vju osvrnuti na najbolje trenutke svoje karijere

Alexander Popov u Going for Gold
Alexander Popov u Going for Gold (Eurosport)
Više o

Going for Gold

,

Alexander Popov

,

Eurosport 1

U ponedjeljak 11. travnja u 19:00 sati emisija "Going for Gold" na Europsor­tu 1 donosi intervju s jednim od najvećih imena u povijesti sporta - ru­skim plivačem Alexanderom Popovim.

Četverostruki  Olimpijac i šesterostruki prvak svijeta u ekskluzivnom će se inter­vju osvrnuti na najbolje trenutke svoje karijere. Popov je uz Sergeya Bubku i Nadiu Comaneci treća sportska legenda koja će gostovati u "Going for Gold".

Popov, osvajač četiri olimpijske medalje, iz Barcelone 1992. i  Atlante 1996., u 30-minutnom serijalu opisuje kako je pobjeđivanje za njega postalo "rutina", kako se nosio s traumom nakon što je izboden nožem te kako se pobjedom na Europskom prvenstvu 1997. (50 i 100 m slobodno) uspio vratiti u sport. Emisija će se osim na Eurosportu, prikazivati na Eurosport Playeru, premium usluzi za prijenos uživo i na zahtjev.

Izdvojeno:

Popov o finalu na 100m na Olimpijadi u Atlanti 1996:

 "Psihološki, bilo je vrlo lako jer sam znao što trebam učiniti te sam bio siguran u krajnji ishod. Možda zvuči arogantno, no znao sam da ću pobijediti i prije no što je utrka počela."

Popov o zadobivanju ozlijede nožem tri tjedna nakon uspjeha u Atlanti:

 "Vjerovao sam u liječnike koji su me operirali te sam bio vrlo miran u njihovim rukama. Liječnik mi je rekao 'sve je u redu'... Shvatio sam kako je jedini po­vratak normalnom životu povratak plivanju - i upravo to sam i učinio."

U ovoj epizodi "Going for Gold" također donosi fascinantnu priču o grčkoj spor­tašici, Sofiji Rigi. 27-godišnja studentica iz Patrasa kvalificirala se za maraton na Olimpijskim igrama u Riju, no njezine pripreme patile su zbog nedostatka financijskih sredstava. Rigu sada u njezinom ostvarenju sna i mogućnosti natje­canja na najvećem sportskom natjecanju financijski podupiru mnogi.

Francuska skakačica u dalj, Eloyse Lesueur, dvostruka europska prvakinja (2012,2014) te svjetska dvoranska prvakinja (2014) također će se pojaviti u "Tech Talk" dijelu emisije. Predstavit će uvid u tehniku i disciplinu koje su pot­rebne kako bi se postigao najbolji mogući "ljudski let".

  

11.04.2016. 12:56:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh