« Zagreb
objavljeno prije 6 godina i 11 mjeseci
POMOZITE!

Akcija za Bessu Blesu

Ona je pas koji će uvijek paziti gdje ste i kada se malo previše udalji trčeći će se vratiti do vas i moliti da joj oprostite iako nije za ništa kriva

Bessa treba operaciju kuka
Bessa treba operaciju kuka (Facebook)
Više o

kućni ljubimci

,

operacija

,

pomoć

,

akcija

,

Bessa

Bessa je štene newfounlanda koje se suočilo s opakom bolešću - displazijom kuka, a tek joj je 11 mjeseci... njezina vlasnica moli dobre ljude za pomoć, pa evo što je napisala na svom Facebooku:

Ovo je priča o jednoj ljubavi između psa i čovjeka, u ovom slučaju moje Bessice i mene. Te još veća molba za pomoć i suosjećanje. Prvo bih vam htjela reći nešto o njoj. Ona, taj divni čupavi stvor je newfoundland star 11 mjeseci. Neizmjerno vesela, a istovremeno tako plaha, a još više blesava i uvijek zahvalna za svaki novi dan.

Ona je pas koji će uvijek paziti gdje ste i kada se malo previše udalji trčeći će se vratiti do vas i moliti da joj oprostite iako nije za ništa kriva. Biti će tužna kad odlazite od nje i prilijepit će se na pod najtužnije moguće face i naravno ljutiti će se na vas, ali čim vas opet vidi biti će najsretnija na svijetu. Ona će se utrljati na vas što je više moguće i ostaviti na vama što je više sline moguće samo da ne bi ni u jednom trenu prestali misliti na nju. Traži PUNO , neizmjerno puno ljubavi ,ali zato će vam još više i vratiti.

Sada slijedi dio oko suosjećanja i pomoći za koje vas molim svom dušom i srcem jer nažalost ne mogu sama. Danas je Bessi dijagnosticirana displazija kukova.Najgore moguće stanje displazije. Ona više ne smije trčati niti biti slobodna. Zapravo , jedva da može 15 minuta u komadu prošetati, a da ju ne boli. Operacija koju Bessa treba je zamjena lošeg kuka umjetnim. Nakon te operacije i naravno fizikalne terapije i svih uputa koje ćemo dobiti od liječnika ona će opet biti zdrav pas koji će opet biti najsretniji na svijetu.

Operacija košta 3 do 4 tisuće EURA te ju ne izvodi nitko u Hrvatskoj. Trenutno je na tabletama protiv bolova i na vitaminima za kosti i zglobove kao dodatak prehrani, ali u tome nema trajne pomoći, nažalost. Preporučena nam je klinika u Italiji i spomenuta nam je klinika u Sloveniji. Znamo svi da većini ljudi financijski nije lako , pogotovo odjednom isplatiti ovoliku cifru. Ne mogu sama, molim sve koji imaju volje i želje pomoći, makar dati savjet, da mi se jave. Ako joj ne pomognem kukovi će joj s vremenom propasti i ona više neće moći hodati.

Druge opcije osim operacije nema, jer je njezino stanje preloše, goreg stanja displazije nema. Sreća u ovoj cijeloj nesreći je šta je displazja zahvatila samo jedan kuk i šanse za potpuni oporavak su joj jako velike. Neki su mi već predložili da ju uspavam, ali za mene to nije opcija. Premlada je za to,presretna je za to, a najviše od svega je previše voljena za to.Sve mi znači, pa i više od tog! Prije nje sam na jako bolan način izgubila voljenog čupavca jer su ga otrovali. Ne mogu i nju izgubiti, pogotovo ne ovako rano.

Prilažem slike Besse da upoznate tog čupavog stvora, i također sliku njezinih kukova. Svi daljnji računi i štogod će za nju trebati ću priložiti u svakom novom postu za sve koji će pratiti Bessinu priču. Također, ako će netko imati želju osobno ju upoznati, može se naravno javiti.

Riječ je o velikoj cifri,a moje financijsko stanje nije moguće tako skoro pokriti ovu operaciju, a njoj je potrebna što prije. I najmanja donacija je velika pomoć.

Svi koji želite pomoći Bessici molim vas da uplatite na broj računa:
Raiffeisen banka
HR0424840083235332166

S ogromnim poštovanjem svim dobrim ljudima, te također ponosna vlasnica tog divnog bića, Mateja Špoljarić.
FB: Mateja Matejić
mail: mateja714@hotmail.com

Piše: Mateja Špoljarić
19.08.2017. 10:31:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh