« Zagreb
objavljeno prije 12 godina i 4 mjeseca
HITNE SITUACIJE

Akcija "U slučaju opasnosti nazovite 112" u Zagrebačkoj županiji

Građane se informira kako postupiti u slučaju potresa, požara, poplave ili nesreća s opasnim tvarima

112 opasnost Zagrebačka županija
112 opasnost Zagrebačka županija (Shutterstock)
Više o

112

,

zagreb-info

,

Ray Cokes

U Zagrebačkoj županiji će do kraja svibnja u akciji "U slučaju opasnosti nazovite 112" biti podijeljeno 50.000 letaka s informacijama za građane o tome kako postupiti u slučaju potresa, požara, poplave ili nesreća s opasnim tvarima, kao i akcidenta u Nuklearnoj elektrani, uz prikaz znakova za uzbunjivanje stanovništva.

U priopćenju se navodi da je Zagrebačka županija tu akciju pokrenula u suradnji s Državnom upravom za zaštitu i spašavanje (DUZS) - područnim uredom Zagreb i Vatrogasnom zajednicom Zagrebačke županije.

Edukativne letke stanovnicima Zagrebačke županije dijelit će članovi vatrogasnih zajednica i dobrovoljnih vatrogasnih društava.

"Taj promidžbeni letak samo je dio nastojanja DUZS-a u stvaranju sigurnog ozračja za život i rad naših sugrađana i na smanjivanju posljedica nesreća i katastrofa", istaknuo je ravnatelj DUZS-a Damir Trut naglašavajući kako se tom akcijom želi i dodatno promovirati jedinstveni broj za žurne situacije - 112 - kao i drugi nacionalni brojevi koje treba zvati u slučaju nastanka neke opasnosti.

Zagrebačka županija je u ovoj godini za zaštitu i spašavanje izdvojila 700.000 kuna.

Osim akcije podjele letaka, u organizaciji Stožera zaštite i spašavanja Zagrebačke županije u subotu, 29. svibnja, na malograničnom prijelazu Harmica u općini Brdovec održat će se pokazna vježba zaštite i spašavanja pod nazivom VLAK 2010.

"Tamo ćemo iz prve ruke vidjeti kvalitetnu pripremljenost naših operativnih snaga za reagiranje u kriznim situacijama", najavio je zamjenik župana Rudolf Vujević. (hina/metro-portal)

27.05.2010. 14:55:27
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh