« Najave & Događanja
objavljeno prije 13 godina i 6 mjeseci
PREDBLAGDANSKI UGOĐAJ

"Advent u Zagrebu" počinje 4. prosinca

Na Trgu bana Jelačića i okolnim ulicama građanima i posjetiteljima Zagreba ponudit će se raznoliki umjetnički, zabavni i ugostiteljski programi

Advent u Zagrebu
Advent u Zagrebu (Damjan Tadić/CROPIX)
Više o

Trg bana Jelačića

,

Advent u Zagrebu

,

Božić

,

zagreb-info

,

blagdani

U Zagrebu ovog vikenda, 4. prosinca, počinje osma po redu tradicionalna manifestacija "Advent u Zagrebu" tijekom koje će se do 23. prosinca na glavnom zagrebačkom Trgu bana Jelačića i okolnim ulicama građanima i posjetiteljima Zagreba ponuditi raznoliki umjetnički, zabavni i ugostiteljski programi za što ljepši predblagdanski ugođaj.

Organizator manifestacije je Koncertna direkcija Zagreb, s kojom je na pripremi i promociji manifestacije usko surađivala Turistička zajednica grada Zagreba. U projekt su uključene i brojne zagrebačke tvrtke, hotelijeri, putničke agencije, hosteli, ugostitelji, kazališne kuće, dječji zborovi, kulturno-umjetnička društva i plesne skupovi, kao i Obrtnička komora Zagreba te Tržnice Zagreb 'zadužene' za ulični Božićni sajam. Od ovogodišnjeg "Adventa u Zagrebu" u gradskoj Turističkoj zajednici očekuju da će u Zagreb privući brojne domaće, ali i strane posjetitelje, tim više što su s aktivnom promocijom te manifestacije počeli još tijekom ljeta podjelom više od 40 tisuća promotivnih DVD-a turistima i putnicima pri odlasku iz Hrvatske na naplatnoj postaji Lučko.

>> Detaljan raspored pogledajte na stranici Advent u Zagrebu

Naglašavaju i da slične manifestacije primjerice u Beču, Salzburgu i drugim europskim gradovima pridonose ne samo turističkom imidžu i popularnosti pojedinog grada nego i prihodima. U sklopu bogatog programa, čiji će 'domaćin' biti veseli Djed Božićnjak, organizatori ističu tradicionalni božićni koncert "Želim život" Zaklade Ana Rukavina 21. prosinca te projekt studentskih udruga eSTUDENT i Financijskog kluba "Studenti protiv korupcije" 9. prosinca. Od 6. prosinca na Trgu bana Jelačiča bit će postavljeno i klizalište, dok će se za najmlađe svakodnevno u šatorima održavati i edukativno-kreativne radionice te voziti Veseli božićni tramvaj. (hina/metro-portal)

02.12.2010. 18:00:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh