« Ostali sportovi
objavljeno prije 12 godina i 3 mjeseca
MANJAK SAMOKONTROLE

Adrian Sutil osuđen uvjetnu kaznu zatvora zbog fizičkog napada

Adrian Sutil, vozač Formule 1, proglašen je krivim jer je mačem za otvaranje šampanjca ranio luksemburškog poslovnog čovjeka Erica Luxa

Fotografija vijesti
Više o

Formula 1

,

fizički napad

,

uvjetna kazna

,

Adrian Sutil

Njemački vozač Formule 1 Adrian Sutil osuđen je u utorak u Muenchenu na 18 mjeseci zatvora uvjetno te mora platiti odštetu u visini od 200.000 eura zbog napada na jednog dioničara momčadi Lotus Renaulta, javlja Hina.

Sutil (29) koji je prošlu sezonu vozio za Force India proglašen je krivim jer je ranio u vrat mačem za otvaranje šampanjca luksemburškog poslovnog čovjeka Erica Luxa 17. travnja 2011. u Šangaju.

Između Sutila i Luxa izbila je svađa u jednom noćnom klubu u Šangaju nakon VN Kine gdje je Nijemac došao proslaviti pobjedu svog prijatelja Britanca Lewisa Hamiltona.

Sutil je ozlijedio Luxa po vratu mačem za otvaranje boce šampanjca prije nego je otišao iz kluba u Hamiltonovoj pratnji. Rana duga 9 cm trebala je 24 šavova.

Sutil odštetu treba isplatiti na račune osam organizacija od javnog interesa, odlučio je sud.

Prvog dana suđenja njemački se vozač ispričao: "Jako mi je žao. Nisam htio da se to dogodi". Također je susu kazao kako je u više navrata pokušao kontaktirati Luksemburžanina da mu se ispriča, ali bez uspjeha.

31.01.2012. 15:07:21
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh