« Zagreb
objavljeno prije 9 godina i 2 mjeseca
MLJAC

4. Festival slastica - Slatki gušti na Zrinjevcu

Slastice, Zrinjevac, bend Ljetno kino,The Frajle, torta od 650 kg … čitaj dalje, ima još puno slatkih iznenađenja

Dođite i zasladite se
Dođite i zasladite se (Slatki gušti)
Više o

Zrinjevac

,

Festival slastica

,

Slatki gušti

S prvim danima proljeća, od 08. do 16. travnja, najljepši zagrebački park Zrinjevac postat će novi dom najpoznatijih zagrebačkih slastičarnica. Čokoladna torta, samoborske kremšnite, šareni sladoledi ili cheesecake u kombinaciji sa slatkim roseom ili muškatom odvest će vas na putovanje osjetila koje će trajati punih 9 dana.

U prvim danima festivala, bendovi Ljetno kino i The Frajle će vas rasplesati, a s Podravkom ćemo napraviti 650 kg tešku tortu.  Slatka šetnica okupit će najbolje izlagače pa ćete moći uživati u raznovrsnoj ponudi slastičarnice Vincek, Amelie, Cukeraj, Le kolač, Torte i to, Manaske, Aida, Sora i Lokum. Cyber funk caffe i Jaffa su tu da Vas osvježe svojim prirodnim sokovima i smoothie napitcima, a za ljubitelje vrhunskih vina dolaze vinarije Dornberg, Vinolicious, Sora i Kupilek te voćne i čokoladne rakije Al Kaprone.

Pripremili smo šaroliki program koji će vas izazvati da nas posjetite baš svaki dan. U srijedu, 08. travnja, čeka nas otvorenje festivala. Da bismo vam osigurali sreću i smijeh u narednih godinu dana, ispred zrinjevačkog paviljona, uz podršku poznatih lica, razbijat ćemo sladoled pinjatu napunjenu poklonima za posjetitelje. Organizirat ćemo „Tortoboj" i birati najbolju slasticu festivala u sklopu humanitarne akcije, a navečer građane častimo nastupom benda Ljetno kino.

U četvrtak, 09. travnja, na paviljonu ćemo ugostiti Pepermint klub. Iskusni DJ Robert Mareković i band Johnny & his Rockin' Tunes rasturiti će plesni podij te vas natjerati da zaplešete uz poznatu školu swinga Back to swing i pripremite se za njihov Dolce Vita festival u Rovinju.

Sjećate li se one torte s početka priče? E pa rezervirajte u svojem kalendaru petak, 10. travnja, jer očekujemo da nam se tad pridružite na Zrinjevcu i degustirate Podravkinu tortu tešku 650 kg!!! Simbolične donacije namijenjene su za kupnju opreme za Ugostiteljsku školu u Zagrebu, a zabavljat će nas vesele The Frajle!

Subotnju i nedjeljnu špicu zamijenit ćete Zrinjevcem jer šetnica slastica vikendom se ne propušta! Dovodimo vam i slastičarnicu Cakebox koja nam, zahvaljujući Centru za kulturu prehrane, stiže sa daleke Korčule i sa sobom donosi korčulanske i južnoafričke slastice.

Cilj Slatkih gušta je razveseliti i zabaviti, ali i nešto vas naučiti. Zato u suradnji sa poznatim blogericama i slastičarima pripremamo edukativne radionice na kojima će se za svakoga naći ponešto. Zasukat ćete rukave zajedno s našim kuharima i nakon 9 dana peći najfinije kolače u kvartu!  A glazba? Neizostavni dio svakog našeg festivala su jazz, pop i soul večeri!

Dragi naši sladokusci željni zabave u gradu, vidimo se na Zrinjevcu od 08. do 16. travnja, čekamo vas! 

Više informacija na: https://www.facebook.com/events/574709729332226/

02.04.2015. 17:30:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh