« Ostali sportovi
objavljeno prije 15 godina i 10 mjeseci

15. Kup RH u elektroničkom pikadu

Oba trofeja Kupa ostala u Splitu

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Jurica Galoić/CROPIX)
Više o

Gripe

,

elektronički pikado

,

Kup RH u elektroničkom pikadu

Splitske ekipe dominirale su na završnici 15. Kupa RH u elektroničkom pikadu održanoj proteklog vikenda u maloj dvorani na Gripama.

Kod muških je u konkurenciji 24 ekipe naslov pobjednika obranila Split Londra koja je u finalu nadigrala ekipu Posejdon 2 iz Kaštel Kambelovca, najugodnije iznenađenje ovogodišnjeg Kupa jer je riječ o B ligašu. Predsjednik kluba Split Londra je bivši nogometni sudac Jurica Blažević, a dvostruku krunu (Londra je i prvak Hrvatske) donijeli su mu Vladimir Lešić, Ivan Bilela, Slavko Brzić, Stipe Malenica i Gordan Vilović.

Veliko iznenađenje je i treće mjesto ekipe Club 57 iz Konjevrata pored Šibenika koja je do prije dvije godine nastupala u C ligi, dok su najveći podbačaj imali pikadisti PK Varaždina. Aktualni klupski prvaci Europe završili su tek na četvrtom mjestu.

Ove je godine prvi put održana završnica Kupa za žene, a da oba trofeja ostanu u Splitu pobrinula se ekipa Amico'e. Predvođene kapetanicom Đurđicom Delić koja se ekspresno brzo vratila pikadu nakon što je početkom svibnja postala majka, te uz veliku pomoć Marije Huljić, Gorane Cvitković i Dolores Maslović, Splićanke su u finalu nadigrale Domino Sport bar. Riječanke unatoč činjenici da su u svojim redovima imale dvije reprezentativke, Andreju Pahor i Marinu Begović, nisu mogle do pobjede u finalu.

Čast zagrebačkog pikada obranila je ekipa M-Coloseum trećim mjestom, dok je dominaciju splitskih ekipa upotpunila Kopačka koja je bila četvrta. Pravi šok svojim navijačima priredile su igračice zagrebačkog Dream Team Kvima, aktualne prvakinje Hrvatske i treće s klupskog prvenstva Europe koje su ispale već u prvoj fazi natjecanja po skupinama.

Ove sezone u Kupu je sudjelovao rekordni broj ekipa, njih čak 195 iz deset županijskih saveza. (HINA)

15.09.2008. 21:49:42
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh