« Košarka
objavljeno prije 15 godina i 11 mjeseci

Zadržati Repešu prvi preduvjet za velike stvari

Košarkaški izbornik sastavio je momčad željnu uspjeha

Fotografija vijesti
Više o

Jasmin Repeša

Nakon kraja kvalifikacijske utakmice protiv Njemačke za odlazak na OI, hrvatski košarkaši izgledali su poput kolega im rukometaša neposredno nakon osvojene zlatne olimpijske medalje. Zagrljeni u krugu, s osmijehom na licima,  pjesmom su označili kraj trinaestogodišnjeg posta i veliki ‘come back’ hrvatske košarke u odabrano društvo. Da, Atena je sretna, tu su košarkaši osvojili  broncu na EP-u, posljednju medalju na velikim natjecanjima.

Iako to nikad neće reći, dapače, ponudit će priču da je od svog prethodnika Spahije naslijedio selektiranu momčad, veliki, ogroman posao u posljednje tri godine napravio je  izbornik Jasmin Repeša.

Želimo vjerovati da je ovo prekretnica, da ne može gore nego što je bilo. Jer bili smo nigdje. A za to je potrebno ispuniti jedan bitan preduvjet. Zadržati Repešu! Hrvatski izbornik trener je Rome koja ulaže golem novac u značajan iskorak na eurosceni. Veliki je pritisak na Repešinim leđima, do kraja Olimpijade sigrno je na kormilu reprezentacije.

A nakon toga...

Složio je momčad u kojoj vlada timsko jedinstvo, povjerenje i želja. Želja za učenjem  i dokazivanjem. Glad za uspjehom. (AKM)

25.07.2008. 03:08:48
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh