« ZOI 2010
objavljeno prije 14 godina i 4 mjeseca
ŠTO DALJE?

Fak: Želim da me i dalje trenira Velepec

Hrvatski je biatlonac do velikih uspjeha došao pod budnim okom trenera slovenske reprezentacije Uroša Velepeca

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Boris Arbanas/CROPIX )
Hrvatski biatlonac Jakov Fak, osvajač brončanog odličja na Zimskim olimpijskim igrama u Vancouveru u utrci na 10 kilometara vratio se u Hrvatsku, te prije odlaska kući u Mrkopalj održao konferenciju za novinare.

"Još se nisam emotivno opustio nakon nastupa u Vancouveru. Danas i sutra ću se odmoriti, a zatim nastavljam s treninzima, jer do završetka Svjetskog kupa me očekuju još utrke u Kontiolahtiju u Finskoj, Holmenkollenu pored Osla u Norveškoj i završnica u Hanti Mansisku u Rusiji. Do četvrtka ću biti kod kuće, a onda odlazim na pripreme u Sloveniju odakle 10. ožujka putujem u Finsku. Završnica Svjetskog kupa je krajem ožujka u Rusiji nakon čega slijedi velika proslava", rekao je Fak.

Fak je do velikih uspjeha (uz olimpijsku broncu iz Vancouvera ima i brončanu medalju s prošlogodišnjeg Svjetskog prvenstva u Pyeongchangu iz utrke na 20 km) stigao pod vodstvom trenera slovenske reprezentacije Uroša Velepeca. Obzirom da trenira zajedno sa slovenskom reprezentacijom, vrlo je aktualna tema njegova moguća promjena državljanstva i nastupanje za Sloveniju od sljedeće sezone.

"Dogovor je da nakon završetka sezone svi zajedno sjednemo i dogovorimo se što je najbolje za daljnji razvoj moje karijere s tim da će konačna odluka biti samo moja. Moj glavni uvjet je da i ubuduće radim baš s trenerom Velepecom, ali nije u pitanju samo on već i serviseri skija, odnosno čitav tim s kojim odlično surađujem. Također, želio bih da se poprave uvjeti za bavljenje biatlonom u Hrvatskoj", dodao je naš brončani olimpijac.

Veliki Fakov uspjeh privukao je i sponzore Hrvatskom biatlonskom savezu, pa je tako Fak na korištenje dobio novi automobil, a primopredaji su nazočili i predsjednik Hrvatskog biatlonskog saveza Nikola Županić, glavni tajnik Hrvatskog olimpijskog odbora Josip Čop, te državni tajnik za sport Željko Klarić. Svi su oni izrazili nadu da će Fak i ubuduće nastupati i osvajati medalje za Hrvatsku.

"Nadam se i vjerujem da ćemo i u budućnosti surađivati na obostrano zadovoljstvo", istaknuo je je glavni tajnik HOO-a Čop, dok je državni tajnik Klarić kazao kako će Fak i njegov stručni tim biti nagrađeni u skladu s pravilnikom. (hina/metro-portal)

27.02.2010. 15:15:33
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh