« Nogomet SP 2010.
objavljeno prije 14 godina
SJAJNA IGRA

Japan "bombardirao" Dansku, Nizozemci očekivano dobili Kamerun

U susretu posljednjeg, trećeg kola skupine E Svjetskog nogometnog prvenstva Japan je u Rustenburgu pobijedio Dansku 3-1

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Getty Images)
Više o

Japan

,

Nizozemska

,

Danska

,

kamerun

,

Svjetsko nogometno prvenstvo 2010.

U drugom susretu ove skupine Nizozemska je pobijedila Kamerun 2-1. Prvo mjesto u skupini osvojila je Nizozemska sa 9 bodova, drugi je Japan sa 6, treća je Danska sa 3, a posljednji je Kamerun bez bodova, pa su se u osminu finala plasirali Nizozemska i Japan. Nizozemska će u osmini finala igrati protiv Slovačke, a Japan ide na Paragvaj.

Iako je Danska od početka krenula ofenzivno prve izgledne prilke imali su Japanci, i to u 13 minuti. Nakon ubačaja sa lijeve strane udarac Okuba odlično brani Sorensen. Odmah nakon toga jedno dugačko dodavanje prihvatio je Hasebe, sjurio se u kazneni prostor, ali je bio previše iskosa, pa je njegov udarac završio pored gola. Minutu nakon toga Tomasson je mogao zabiti za Dance, ali lopta je prohujala pored gola.

Japan je poveo u 17. minuti nakon slobodnog udarca sa 25 metara iskosa, a odlično ga je izveo Keisuke Honda. U 30. minuti još jedan slobodnjak za Japance, ali ovaj puta iz puno bolje situacije negoli kad su poveli. Sa nešto više od 20 metara i po sredini gola odlično je pucao Yasuhito Endo i Japan vodi 2-0.

Početkom drugog dijela, u 48. minuti, umalo je Japan povećao vodstvo i to nakon neopasnog slobodnjaka. Danskom vrataru pobjegla je lopta iz ruku, ali je na njegovu sreću pogodila vratnicu. Tomasson u 52. minuti sa pet metara ne uspijeva zabiti iz dotad najbolje prilike za Dansku, a u sličnoj situaciji Tomasson je bio i u 69. minuti, ali ponovno je traljavo pucao.

U 81. minuti Danci uspijevaju smanjiti na 1-2 nakon spornog 11-erca. Vratar Kawashima uspio je obraniti udarac Tomassona sa bijele točke, ali danski napadač je odbijenu loptu ipak uspio pospremiti u mrežu. Pobjedu Japana pogotkom u 88. minuti potvrdio je Okazaki, ali glavni posao odradio je najbolji igrač susreta Keisuke Honda koji je odličnim driblingom doveo Okazakija u situaciju iz koje se ne može promašiti. (hina/metro-portal)

24.06.2010. 23:45:59
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh