« Nogomet SP 2010.
objavljeno prije 14 godina
OČEKIVANO

Brazilci zgazili Obalu Bjelokosti 3:1, Kaka dobio crveni karton

Ukoliko Portugal u ponedjeljak ne pobjedi Sjevernu Koreju, Brazil će iza Nizozemske biti drugi sigurni sudionik osmine finala

brazil obala bjelokosti sp 2010.
brazil obala bjelokosti sp 2010. (Getty Images)
Više o

Brazil

,

Obala Bjelokosti

,

SP 2010.

U susretu drugog kola G skupine svjetskog nogometnog prvenstva reprezentacija Brazila je u Johannesburgu pobijedila Obalu Bjelokosti 3:1 i osigurala plasman u osminu finala. Golove za "Selecao" postigli su Luis Fabiano (25, 50) i Elano (62), dok je poraz Obale Bjelokosti ublažio Didier Drogba u 79. minuti. Brazil je od 88. minute igrao bez Kake koji je dobio crveni karton.

BRAZIL: Julio Cesar - Maicon, Lucio, Juan, Bastos - Elano (Dani Alves 67), Gilberto Silva, Felipe Melo - Kaka - Luis Fabiano, Robinho (Ramires 90+3)

OBALA BJELOKOSTI: Barry - Demel, Touré, Zokora, Tiéné - Eboué (Romaric 72), Touré, Tioté - Dindane (Gervinho 54), Drogba, Kalou (Kader Keita 68)

Nogometaši Brazila napravili su veliki korak ka osmini finala SP-a svladavši u Johannesburgu Obalu Bjelokosti s 3:1. U najočekivanoj utakmici natjecanja po skupinama ovog prvenstva Brazilci su pokazali snagu i moć, a igrači Obale Bjelokosti nastavili su tradiciju loših igara afričkih reprezentacija na ovom prvenstvu, iako im za utjehu može biti činjenica da su prvi Afrikanci u povijesti koji su Brazilu dali pogodak.

Susret je riješio napadač Luis Fabiano s pogocima u 25. i 50. minuti. U prvom poluvremenu bez šansi napadač Seville je iskoristio pogrešku obrane Bjelokošćana i silovitim udarcem postigao zgoditak. Bio je to jedini svijetli trenutak iznimno lošeg prvog dijela, a Luis Fabiano je svoju odličnu igru okrunio pogotkom za 2:0 kada je prevario na isti način čak trojicu Afrikanaca ui postigao zgoditak, no pritom se u toj akciji čak dvaput poslužio rukom, što francuski sudac Lannois nije sankcionirao. Pobjedu Brazila je osigurao Elano u 62. minuti nakon prodora Kake, no to je bio i posljednji potez na utakmici Elana na kojeg je divljački startao Tiote i teško ga ozlijedio. Utakmica se poslije toga pretvorila u pravi rat u kojem Bjelokošćani nisu birali sredstva kako zaustaviti Brazilce, a slabi sudac je to dopustio. U 79. minuti Bjelokošćani su napravili jedinu ozbiljniju akciju na utakmice poslije koje je Didier Drogba ostao sam i glavom postigao počasni zgoditak.

Brazil je dvije minute prije kraja ostao bez Kake, koji je isprovociran grubim startevima dobio dva brza žuta kartona i crveni karton zbog kojeg će propustiti dvoboj s Portugalom.

kaka brazil sp 2010.

U ponedjeljak igraju Portugal i Sjeverna Koreja, a ukoliko Portugalci ne pobijede, Brazil će nakon Nizozemske postati druga reprezentacija koja je osigurala osminu finala. Nakon nepotpunog drugog kola vodi Brazil sa šest bodova, Portugal i Obala Bjelokosti imaju po jedan bod, dok je Sjeverna Koreja bez bodova. U susretima trećeg kola sastaju se Portugal i Brazil, te Obala Bjelokosti i Sjeverna Koreja. (hina/metro-portal)

Statistika dvoboja Brazil - Obala Bjelokosti:

BRAZIL - OBALA BJELOKOSTI

----------------------------------------------------

GOLOVI 3 - 1

UDARCI UKUPNO 12 - 10

UDARCI U VRATA 6 - 4

KORNERI 4 - 3

ZALEĐA 0 - 2

PREKRŠAJI 17 - 23

ŽUTI KARTONI 1 - 3

CRVENI KARTONI 1 0

POSJED LOPTE 56 posto -  44 posto

Rezultati susreta G skupine svjetskog nogometnog prvenstva i poredak na ljestvici:

Brazil - Obala Bjelokosti 3:1

ponedjeljak, 21. 6. 2010: 13.30 Cape Town: Portugal - Sjeverna Koreja

LJESTVICA:

1. Brazil       2  2  0  0 5:2 6
2. Portugal 1 0 1 0 0:0 1
3. O.Bjelokosti 2 0 1 1 1:3 1
4. S.Koreja 1 0 0 1 1:2 0

 

20.06.2010. 23:57:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh