Végétable osvojio Parižane
Dizajnerica Matali Crasset potpisuje originalni izgled poznatog restorana
Matali Crasset oduševila je kupce poznate pariške robne kuće Le Printemps uređenjem restorana Végétable koji osvaja ne samo svojim originalnim izgledom nego i izvrsnom kuhinjom poznatog šefa Alaina Passarda, piše Net.hr. Francuska dizajnerica Matali Crasset poznata je po projektima koji uključuju produkt dizajn, grafiku, postave izložbi i interijere.
Štićenica je poznatog Philippea Starcka i s njim je surađivala pet godina, a još 1997. godine joj grad Pariz dodjeljuje Grand prix za dizajn te su joj radovi izloženi u muzejima suvremene umjetnosti i dizajna širom svijeta. Robna kuća Le Printemps (franc. ’proljeće’) nalazi se na Bulevaru Haussmann i vrlo je popularna među Parižanima i brojnim turistima, a pogotovo za vrijeme rasprodaja i promocijskih tjedana.
Osim toga, organizira i tematska događanja te ostale atrakcije kada u interijeru robne kuće predstavlja radove pojedinih umjetnika. Događanje je nazvano Parenthèse Végétable (u slobodnom prijevodu ‘Biljni interval’) u sklopu kojeg je Matali Crasset dizjanirala restoran. Obilje biljaka i grane kestena tvore opuštenu ‘proljetnu’ atmosferu, naglašenu zrakama svjetlosti koje padaju na prolaznike i cuisine naturelle šefa Arpègea Alaina Passarda. Budući da je ovo jedinstvena prilika da se kušaju Passardovi specijaliteti po ‘popularnim cijenama’, restoran je postao idealno mjesto za osvježenje u pauzama tijekom kupovanja. (METRO)
Novi komentar