« Košarka
objavljeno prije 12 godina i 7 mjeseci
OČAJNIČKE MJERE

U pomoć oko NBA lockouta pozvan i savezni posrednik

George Cohen, direktor vladine agencije Savezne službe za posredovanje i pomirenje, kazao je kako će osobno nadgledati novi sastanak između poslodavaca i igrača

Fotografija vijesti
Više o

košarka

,

NBA liga

,

NBA lockout

Nakon što su zbog NBA lockouta otkazana prva dva tjedna nove sezone, u rješavanje spora između igrača i vlasnika klubova uključit će se i savezni posrednik, prenosi Hina.

George Cohen, direktor vladine agencije Savezne službe za posredovanje i pomirenje, kazao je kako će osobno nadgledati novi sastanak između poslodavaca i igrača koji se treba održati idući tjedan u utorak u New Yorku.

"Već sam vodio odvojene razgovore, neslužbene i privatne s glavnim predstavnicima NBA i NBAPA-e (sindikat igrača)", kazao je Cohen.

Posljednji sastanaka između sukobljenih strana održan u ponedjeljak u New Yorku još je jednom završio bez rješenja. Dvije su strane su jako udaljene jedna od druge na gotovo svim aspektima, izjavio je povjerenik NBA David Stern, nakon sedam sati pregovora s igračima.

Rezultat toga je otkazivanje 100 utakmica, odnosno prva dva tjedna regularne sezone koja je trebala početi 1. studenoga, a sada je malo vjerojatno da će početi i 14. studenoga.

U pregovorima oko novog kolektivnog ugovora poslodavci zagovaraju smanjenje troškova, tvrdeći kako su prijašnjim ugovorom izgubili dosta. Igrači pak pokušavaju ograničiti posljedice toga na svoje plaće.

Cohen je već intervenirao kao posrednik u sukobu između poslodavaca i igrača u NFL-u koji je trajao tri mjeseca i uspio je doći do rješenja krize.

13.10.2011. 10:57:16
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh