« Rukomet
objavljeno prije 11 godina i 9 mjeseci
Karlovac

Štrajkaju i rukometaši

Nakon što uprava rukometnog prvoligaša nije ispunila obećanja dana prije dva tjedna, osam igrača Karlovca odbilo je trenirati dok se plaće ne isplate

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (hrk-karlovac)
Više o

rukomet

,

rukometni klub Karlovac

,

štrajk rukometaša

,

Zoran Sabljarić

Igrači rukometnog prvoligaša Karlovca od danas su u štrajku, prekinuli su sa treninzima i pripremama za novu sezonu jer za travanj i svibanj nisu dobili plaću, tzv. "hranarine", kazao je medijima kapetan kluba Dragomir Požega.

Na to se odlučilo osam starijih igrača jer se nije ispunilo obećanje uprave od prije dva tjedna da će zaostaci biti plaćeni do 15. kolovoza. Kako je kazao Požega, rok je istekao i od "danas svi stariji igrači do daljnjega prestaju trenirati i ako ne dobiju traženo izgledan je raspad cijele ekipe, a tada je upitan opstanak u prvoj ligi".

Zoran Sabljarić, predsjednik rukometnog kluba Karlovac, kazao je Hini da je za zaostale "hranarine" klub osigurao novac od sponzora. Tvrtka "Supernova" platit će do kraja tjedna potrebnih 250.000 kuna, o čemu je potpisan ugovor još 15. srpnja, ali je u međuvremenu došlo do "administrativnog zastoja".

O prijetnjama starijih igrača da će napustiti klub, Sabljarić je kazao da je novac za narednu sezonu osiguran. Glavni sponzor bit će Karlovačka banka, te se priprema i promjena imena kluba u Karlovačka banka.

"I sa sponzorima i sa upravom kluba dogovoreno je da se u sezoni 2009/2010. krene u pomlađivanje, te da u toj sezoni od kluba ne treba očekivati previše, ali se računa na nekoliko juniorskih reprezentativaca, tako da bi kroz neko vrijeme Klub igrao značajnu ulogu u Hrvatskoj", kazao je Sabljarić.

Izvor: Hina

18.08.2009. 22:22:10
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh