« Nogomet SP 2010.
objavljeno prije 14 godina
TIPIČNO

Srbi za neuspjeh krive suca i zlu sreću

Ispadanje srpske reprezentacije sa SP-a glavna je tema beogradskog tiska koji igrače krivi za propuštene šanse, a suca za nesuđenje jedanaesterca

Srbija SP JAR
Srbija SP JAR (Getty Images)
Više o

Svjetsko nogometno prvenstvo

,

SP Južnoafrička Republika

,

SP Južna Afrika

,

sp nogomet 2010

,

Radomir Antić

,

Anthony Perkins rođendan

,

Andrej Tarkovski rođendan

Nakon ispadanja sa Svjetskog nogometnog prvenstva, srpska nogometna reprezentacija jedna je od vodećih tema kojom se u četvrtak bavi srbijanski tisak. Tako se krivnja za poraz od Australije najčešće pripisuje velikom broju propuštenih šansi, a nisu izostale ni kritike na račun sudačkih odluka tijekom dvoboja (odakle nam je to poznato?).

"Ovo je crn dan za srpski nogomet. Učinili smo sve što je do nas. Igrali smo kvalitetno, htjeli najviše, stvorili mnogo šansi, koje nismo realizirali, pa sada ne mogu nikome ništa zamjeriti. Nogomet prema nama nije bio pošten. Zaslužili smo mnogo više, ali nažalost moramo se vratiti kući", rekao je srpski izbornik Radomir Antić u izjavi koju prenosi dnevnik "Politika".

Antić je, dodaje taj list, za poraz u susretu s Australijom okrivio zlu sreću i urugvajskog suca Jorgea Larriondu.

>> Njemačka i Gana u osmini finala, Australija i Srbija pakiraju kofere

Kako piše dnevnik "Danas", o meču Srbije i Australije će se još dugo raspravljati, a o kompletnom učinku i utisku Srbije na SP još više. "Ova ekipa je napravila mnogo samim plasmanom na najveće planetarno natjecanje, ali se stiče utisak da je mogla i morala dalje od začelja, ispostavilo se, prejake skupine D.''

Dnevni list "Blic" pod naslovom "'Orlovi' kažnjeni za promašaje, Australija poslala Srbiju kući!" navodi kako su u susretu u kojem je pobjeda vodila srpsku momčad dalje, njezini reprezentativci promašili pet kolosalnih šansi prije nego što se Australija pobrinula da kazna bude prilično bolna.

"Ostalo je šest minuta igre, šest minuta nade, a kada se činilo da slijedi sjajna prilika za izjednačenje, jer je penal bio očigledan zbog igranja rukom Cahilla, sudačka zviždaljka Urugvajca Larrionde ostala je nijema. Kao i svi mi poslije ovakvog ishoda", navodi taj list, podsjećajući na završnicu meča koji je Australija dobila sa 2:1. (hina/metro-portal)

24.06.2010. 14:38:33
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh