« Nogomet SP 2010.
objavljeno prije 14 godina
ČETVRTFINALE

Španjolska pobijedila Paragvaj 1:0, Villa opet krvnik

U susretu na kojem su promašena dva penala u dvije minute gledao se zaista pravi nogomet; Španjolci su imali više sreće

david villa španjolska sp 2010.
david villa španjolska sp 2010. (Getty Images)
Više o

David Villa

,

SP 2010.

,

Sirup Live

U susretu četvrtfinala Svjetskog nogometnog prvenstva Španjolska je u Johannesburgu na stadionu Ellis Park pobijedila Paragvaj 1:0.

Pobjednički pogodak postigao je David Villa u 84. minuti. Bio je to Villin peti gol na prvenstvo čime je postao vodeći strijelac. Obje momčadi su tijekom utakmice promašile kazneni udarac. Prvo je Iker Casillas u 59. minuti obranio udarac Oscara Cardoza, a tri minute kasnije Justo Villar je obranio jedanaesterac Xabiju Alonsu.

Španjolska je u četvrtfinalnom dvoboju na Ellis Parku svladala Paragvaj s 1:0 pogotkom Davida Ville, koji se još pokazao spasiteljem europskih prvaka koji će u polufinalu igrati sa Nijemcima u reprizi završne utakmice EURA 2008. Kao i protiv Portugala u osmini finala, Španjolci nisu briljirali protiv Paragvajaca, koji su se hrabro borili, ali i imali šansu izbaciti Španjolce jer su promašili kazneni udarac kod 0:0.

>> Njemačka mladež polomila Maradoninu Argentinu 4:0

Bila je to utakmica u kojoj se ama baš ništa nije događalo do 59. minute, Paragvaj se odlično branio, ali i imao bolje poluprilike, dok su Španjolci igrali vrlo jalovo. Ključni trenutak zbio se u 59. minuti kada je Piquet srušio Oscara Cardoza, a paragvajski napadač je sam iuveo kazneni udarac, kojeg je obranio Ilker Caseilas. Samo dvije minute kasnije Villa je srušen u kaznenom prostoru Paragvajaca, a sudac iz Gvatemale je ponovno pokazao na brijelu točku. Xabi Alonso je pogodio mrežu, sudac je naredio ponavljanje zbog preranog ulaska igrača u 16-erac, a u ponovljenom pokušaju vratar Villar je obranio šut i odbio loptu, na koju natrčava Fabregas kojeg vratar očito ruši, no gvatemalski sudac se ipak nije odlučio suditi još jedan 11-erac.

Nakon te spektakularne tri minute i dva promašena penala, igralo se ipak opreznije i kad ase već činilo da će se igrati produžetak, sedam minuta prije kraja Iniesta je prošao kroz paragvajsku obranu, dodao Pedru koji gađa vratnicu, a odbijenu lopru prihvaća "spasitelj" Villa i udarcem koji se odbio od obje vratnice postiže zgoditak za polufinale. Hrabri Paragvajci se ponovno nisu predali i minutu prije kraja Santa Cruz je propustio najveću priliku za izjednačenje, no Casillas mu je obranio šut iz velike blizine. Španjolska će u polufinalu koje na rasporedu 7. srpnja u Durbanu igrati protiv Njemačke.

Pred 56.000 gledatelja na stadionu Ellis Park sudio je Carlos Batres iz Gvatemale.

ŠPANJOLSKA: Casillas - Sergio Ramos, Puyol (Marchena 84), Piqué , Capdevila - Busquets - Xavi, Xabi Alonso (Pedro 75), Iniesta - Torres (Fabregas 56), Villa

PARAGVAJ: Justo Villar - Veron, Da Silva, Alcaraz, Morel - Riveros, E. Barreto (Vera 64), V. Caceres (Barrios 84), Santana - Nelson Valdez (Santa Cruz 72), Cardozo

03.07.2010. 23:58:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh