« Košarka
objavljeno prije 15 godina i 11 mjeseci
KOŠARKA

Španjolci razbili hrvatske košarkaše

Igra bez glave i repa, truda i ideje ili kako su se Španjolci nabrijali na nas

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (CROPIX)
Više o

hrvatska košarkaška reprezentacija

,

Olimpijske igre

Najave utakmice u kojima je bilo riječi o zajedništvu, dišpetu, kolektivu i snazi razbile su se kao mjehurići od sapunice, jer su Španjolci odlučili pokazati zašto su svjetski prvaci. Naročito ljut bio je Pau Gasol, centar LA Lakersa, koji je demonstrirao svu silinu stečenu u NBA.

Krajnji rezultat 72-59 ne zvuči tako strašno, no kad se zna da smo završili utakmicu serijom 8-0 jer su Španjolci revijalno odigrali zadnje minute, situacija postaje bitno jasnija. Što je najgore, niti njihov napad nije bio posebno raspoložen, ali obrana je dopustila prvi koš tek nakon šest minuta utakmice.

Zapravo se Repešinim momcima ne može zamjeriti puno. Momčad duge klupe i ujednačene kvalitete ipak ne može nadoknaditi Popovića, centarska linija tukla se s NBA starterima prilično dobro, a ostali su igrali koliko im je dozvoljeno.

Iskustvo igranja na velikim natjecanjima ipak je nenadoknadivo, pa je i četvrtfinale Olimpijskih igara dobar domet za ovu momčad. Drugu očito nemamo, jer je Repeša na vrijeme prerezao trakavice oko igranja ili neigranja raznoraznih NBA wannabeesa, uz časnu iznimku Kasuna i njegovih srčanih problema. (METRO)

 

20.08.2008. 12:24:18
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh