« Nogomet SP 2010.
objavljeno prije 14 godina
NFF

Smijenjeno vodstvo Nigerijskog nogometnog saveza

Nigerija je na Svjetskom prvenstvu ispala već u prvom krugu, što je bio dovoljan razlog za smjenu vodstva nogometnog saveza

Nigerija nogometni savez
Nigerija nogometni savez (Getty Images)
Više o

FIFA

,

Tjedan glazbe

,

The Show Must Go On film

,

filmski festival London

,

Nevio Marasović

Predsjednik Nigerijskog nogometnog saveza (NFF) Sani Lulu, njegov zamjenik Amanze Uchegbulam i treći član predsjedništva Taiw Ogunjobi razriješeni su svojih dužnosti na sjednici Izvršnog odbora NFF-a.

Kao razlog smjene naveden je loš nastup reprezentacije na Svjetskom prvenstvu u Južnoafričkoj Republici gdje je Nigerija u tri utakmice osvojila samo jedan bod i ispala nakon natjecanja po skupinama.

>> FIFA dala nigerijskoj vladi 48 sati da se povuče iz nogometa

Za vršitelja dužnosti predsjednika NFF-a imenovan je Aminu Maigari, a Izvršni odbor je donio odluku da će od vlade zatražiti povlačenje odluke prema kojoj se svim nigerijskim nogometnim reprezentacijama na dvije godine zabranjuje nastup u međunarodnim natjecanjima.

Međunarodni nogometni savez (FIFA) dao je nigerijskoj vladi ultimatum do ponedjeljka navečer da povuče svoju odluku kojom se umiješala u autonomiju vlastitog nogometnog saveza. FIFA zabranjuje miješanje olitike u rad svojih članica. (hina/metro-portal)

04.07.2010. 19:21:15
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh