« Nogomet SP 2010.
objavljeno prije 14 godina
VJETAR U LEĐA

Slovenija pobijedila Alžir

U susretu 1. kola skupine C na Svjetskom nogometnom prvenstvu Slovenija je u Polokwaneu na stadionu Peter Mokaba svladala Alžir sa 1:0

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Getty Images)
Više o

Slovenija

,

Alžir

,

Svjetsko nogometno prvenstvo 2010.

Strijelac jedinog pogotka na utakmici bio je Robert Koren u 79. minuti. Pred 25.000 gledatelja sudio je Batres iz Gvatemale.

SLOVENIJA: S. Handanovič - Brečko, Cesar, Šuler, Jokič - Kirm, Radosavljević (87. Komac), Koren, Birsa (84. Pečnik) - Novakovič, Dedič (53. Ljubijankič)

ALŽIR: Chaouchi - Bougherra, Halliche, Yahia - Kadir (82.Guedioura), Yebda, Lacen, Belhadj - Matmour (81. Saifi), Ziani -Djebbour (58. Ghezzal)

CRVENI KARTON: Ghezzal (Alž,73)

Slovenski nogometaši zabiježili su povijesnu, prvu pobjedu na Svjetskim prvenstvima svladavši u Polokwaneu Alžir s 1:0 pogotkom Roberta Korena u 79. minuti.

U vrlo slaboj utakmici, u kojoj su oba trenera igrala izuzetno oprezno s po jednim napadačem, ništa se posebno, osim nekoliko udaraca izdaleka, nije događalo do 72. minute. Tada je alžirski napadač i igrač Siene Abdelkader Ghezzal dobio drugi žuti karton zbog nepotrebnog i glupog igranja rukom, te je Alžir ostao s deset igrača. Ghezzal je ušao u igru u 58. minuti i uspio je u 14 minuta skupiti dva žuta kartona, no Alžir je na utakmici imao još jednog tragičara - vratara Faouzia Chaouchia. U 79. minuti kapetan Slovenaca Koren je uputio mlak udarac prema vratima, a alžirski vratar se tragikomično bacio i praktički sam ugurao loptu u mrežu. Za Alžirce je ovaj poraz vjerojatno i koban jer sljedeću utakmicu igraju s Englezima, dok Slovenci puni samopouzdanja dočekuju Amerikance u utakmici koja bi mogla odlučiti tko će u osminu finala.

Osim pobjede Slovenaca, utakmica u Polokwaneu će ući u povijest kao prva koja nije odigrana na poptuno travnatom terenu s obzirom da je travnjak stadiona Peter Mokaba djelomično napravljen od sintetičkog materijala. (hina/metro-portal)

13.06.2010. 18:06:53
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh