« Košarka
objavljeno prije 13 godina i 11 mjeseci
TKO JE FAVORIT?

SAD iščekuje ime kluba u kojem će zaigrati LeBron James

Amerika s velikim nestrpljenjem očekuje odluku jedne od najvećih zvijezda profesionalne košarkaške NBA lige

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Getty Images)
Više o

LeBron James

,

NBA

"Kralj James", kako mu je nadimak, svoju će odluku objaviti u 21 sat po istočnoameričkom vremenu (3 ujutro po hrvatskom) na sportskom TV kanalu ESPN. Svi američki mediji danima prenose glasine i nagađanja o odluci Jamesa, a stalno se mijenja klub kojem je navodno najbliži.

U srijedu su to bili New York Knicksi, dok je u četvrtak glavni favorit Miami Heat. Navijači Cleveland Cavaliersa, koji je Jamesu navodno ponudio 30 milijuna dolara više od najbolje ponude, još uvijek se nadaju čudu.

"Bez obzira kojeg će zeca James izvući iz šešira u u četvrtak navečer na ESPN-u - Miami Heat, Cleveland Cavaliers ili New York Knicks, on mora razumjeti da je postao globalna ikona, do čega ne dolaziš sam, nego to dolazi k tebi", piše komentator ESPN-a Ian O'Connor.

Većina izvješća u četvrtak govori da James odlazi u Miami Heat, gdje bi formirao najnoviju 'Veliku trojku' NBA-a, s All-Star igračima Dwayne Wadeom i Chrisom Boshom.

Sam ESPN dao je najviše povoda izvješćima da je James najbliži Miamiju. ESPN-ov reporter Chris Broussard rekao je da će LeBron ići u Miami kako bi se pridružio Wadeu i Boshu "osim ako se u zadnji čas ne predomisli". Navedno je i da će James za šestgodišnji ugovor dobiti 99 milijuna dolara, dok su mu Cavaliersi nudili 128.

US Magazine je u četvrtak izvijestio da je James iznajmio šest paviljona u hotelu W South Beach u Miamiju ovoga vikenda, kako bi proslavio svoju odluku. James je ranije za CNN izjavio kako "želi u klub s kojim će osvojiti nekoliko naslova NBA prvaka", što mu nije uspjelo s Cavaliersima, u kojima je od 2003.

No, ni Cavaliersi se navodno ne predaju pa je izviješteno da su u pregovorima s Minnesota Timberwolvesima o dovođenju Jonnya Flynna, kojeg zastupa LeBronov agent. Neki vjeruju da bi dolazak Flynna u Cleveland mogao pomoći da James ostane. (hina/metro-portal)

08.07.2010. 23:21:23
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh