« Rukomet
objavljeno prije 13 godina i 6 mjeseci
22-31

Rukometašice na EP-u izgubile od Rumunjske

Šanse za prolazak u polufinala EP-a rukometašica za hrvatsku reprezentaciju su minimalne

Rukomet
Rukomet (Getty Images)
Više o

hrvatska ženska rukometna reprezentacija

,

EP rukomet

Hrvatska ženska rukometna reprezentacija u susretu 1. kola skupine 1 drugog kruga natjecanja na Europskom prvenstvu izgubila je od Rumunjske u Herningu sa 22-31 (12-14).

Naše rukometašice ovim su porazom uvelike smanjile izglede za prolazak u polufinale EP-a, za prolazak među četiri najbolje reprezentacije morat će u utorak svladati domaćina prvenstva Dansku, te u četvrtak u posljednjem kolu i Španjolsku.

Rumunjske reprezentativke imale su prednost tijekom čitavog susreta, u prvom se oluvremenu igralo vrlo izjednačeno, ali Rumunjke su konstantno održavale prednost od jednog ili dva gola razlike.

Početkom drugog poluvremena Rumunjke su se uspjele odvojiti na pet golova razlike (22-17), ali tada se u sudaru s Horvat ozlijedila njihova odlična vratarka Ungureanu. Kratkotrajnu zbunjenost u rumunjskim redovima naše su igračice iskoristile za smanjenje rezultata na 22-20, ali ne i za potpuni preokret. Štoviše, Rumunjke su se pribrale i u samoj završnici koristile brzopletost naših igračica i brzim protunapadima iz minute u minutu povćavale prednost stigavši tako do uvjerljive pobjede.(hina/metro-portal)

Najefikasnija u našoj reprezentaciji bila je Andrea Penezić sa šest pogodaka, dok su Neagu i Manea postigle po sedam golova za Rumunjsku.

HRVATSKA: Grubišić, Jelčić; Tatari, Golubić 1, Šerić 2, Gaće 1, Pušić, Pavić 1, Horvat 3, Franić 5 (1), Penezić 6, Zebić 3, Milanović-Litre, Jukopila, Havić, Čović

RUMUNJSKA: Tolnai, Ungureanu; Paraschiv 1, Chintoan, Han 1 (1), Nechita 4, Neagu 7 (1), Bradeanu 1, Stanca 4, Manea 7, Moldovan, Ardean 1, Soit, Fiera 4, Tivadar, Geiger 1

ISKLJUČENJA: Hrvatska 8 minuta, Rumunjska -

SEDMERCI: Hrvatska 1 (1), Rumunjska 3 (2)

13.12.2010. 22:25:03
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh