« Rukomet
objavljeno prije 13 godina i 9 mjeseci
BEZ PROMJENA

Rukometašice dobile novog izbornika

Dugoročan cilj novog izbornika Vladimira Canjuge su OI u Londonu, a prvi test rukometašice će imati na Europskom prvenstvu

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Bernard Covic / Cropix)
Više o

hrvatska ženska rukometna reprezentacija

,

rukometašice

,

wendi deng

Novi izbornik ženske rukometne reprezentacije Vladimir Canjuga predstavio je danas program aktivnosti do kraja godine, te je istaknuo da neće biti revolucionarnih promjena.

"Ističem da mi je velika čast preuzeti žensku reprezentaciju i da to smatram korakom naprijed u svojoj trenerskoj karijeri. Iako sam do sada trenirao muške klubove i mlađe kategorije muških reprezentacija, smatram da nema velike razlike u muškom i ženskom rukometu. Ženski mi rukomet nije potpuno nepoznat, jer već 27 godina vodim žensku gimnazijsku ekipu u srednjoj školi u Ivancu, gdje radim. Neće biti revolucionarnih promjena, nastavit ću gdje je kolega Zovko stao, kao što je i on nastavio tamo gdje je stao kolega Šojat. Potpuno se posvećujem radu sa ženskom reprezentacijom, neću paralelno trenirati niti jedan klub i to smatram prednošću", rekao je izbornik Canjuga.

Istaknuo je da ima dovoljno vremena za pogledati mogućnosti svih djevojaka.

"Mislim da možemo na Europskom prvenstvu, koje se igra u prosincu u Danskoj i Norveškoj, odigrati značajnu ulogu. No, dugoročni je cilj nastup na OI 2012. u Londonu. Ako u međuvremenu bude koja medalja na velikim natjecanjima, tim bolje", dodao je izbornik.

Hrvatska reprezentacija se okuplja već u ponedjeljak u Koprivnici, gdje će trenirati do srijede kada odlazi u Nyiregyhazu kako bi nastupila na Pannon kupu. Osim naših rukometašica i domaćina Mađarske, na turniru još igraju Srbija i Turska.

Nakon toga novo okupljanje bit će krajem rujna u Osijeku kada se igra Croatia kup na kojem će nastupiti Hrvatska A i B selekcija, te Slovenija i Srbija. U završnoj fazi priprema planiran je nastup na Trofeju Bercy u Francuskoj.(hina/metro-portal)

20.08.2010. 16:10:42
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh