« ZOI 2010
objavljeno prije 15 godina i 11 mjeseci
RUKOMET

Rukometaši ipak četvrti

Nakon vodstva u prvom poluvremenu, igra nam se raspala i Španjolci su došli do bronce

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Drago Sopta/CROPIX)
Više o

pakleni

,

Olimpijske igre

,

utakmica za broncu

Vrlo teška utakmica počela je obostranim promašajima i snažnim obranama, tako da smo poveli tek u trećoj minuti, a Španjolci izjednačili u šestoj. Na samom početku utakmice golmani su u velikoj formi, Hombrados je skinuo dva sedmerca Đžombi, a i Losert je obranio nekoliko udaraca.

Uspjeli smo se sredinom poluvremena odvojiti na dva gola prednosti, 8-6, no u slijedećih par minuta Španjolci su napravili seriju 4-1 i prvi puta poveli u 22 minuti. Do kraja poluvremena uspjeli smo steći prednost od 2 gola i završiti prvi dio vodstvom 14-12.

I dalje je najveći problem šut izvana, Metličića kao i da nema, Lacković je indisponiran, jedini koji nešto pogađaju su Duvnjak i Balić. Broj vratnica koje smo pogodili ne može se ni izbrojati. S druge strane, primamo prilično jeftine golove unatoč dobrim obranama Loserga. 

Na samom početku drugog poluvremena Španjolci su postigli tri uzastopna gola i poveli u samo tri minute, no uspjeli smo se vratiti, pa je nakon šest minuta igre 17-16 za Hrvatsku. Španjolci su stisnuli i preokrenuli rezultat na 18-17, zahvaljujući i promašajima Metiličića.

Na polovici drugog dijela rezultat je 23-21 za Španjolce, nas u igri drži jedino mladi Duvnjak, koji je i u prvoj utakmici u skupini igrao sjajno. Probudio se i Metličić, no Alilović ne može ništa obraniti, pa protivnik drži razliku od 2 gola. 

Loša obrana donijela je pet pogodaka razlike, 28-23 u 22. minuti nastavka, s prva dva gola Lackovića na cijeloj utakmici. Španjolci nas uništavaju udarcima izvana, na koje nitko ne izlazi u blok. U napadu rijetko koristimo raspoloženog Šprema, koji sve što dobije, zabije.

Šest minuta prije kraja protivnici i dalje vode 4-5 golova razlike, naši pokušavaju brzo završiti napade, ali u obrani djelujemo potpuno dekoncentrirano tako da za svaki naš gol Španjolci odmah uzvrate. 

Na kraju je rezultat 35-29 za Španjolsku, zaslužena pobjeda naših protivnika. Na žalost, pokazalo se da nam mečevi za broncu ne leže, jer ovo je već treći koji smo izgubili. Tužan kraj jedne odlične generacije, koja nije imala snage otići u povijest s još jednom medaljom, jedinom koja im nedostaje u kolekciji, brončanom. 

Španjolci su tako u istom danu zabilježili dvije pobjede protiv naših sportaša, jer su rano ujutro vaterpolisti u meču za peto mjesto potpuno potopili barakude rezultatom 11-9. (METRO)

24.08.2008. 08:18:54
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh