« Najave & Događanja
objavljeno prije 11 godina i 7 mjeseci
LIKOVNA AKCIJA

Radionica za djecu povodom Dana planete Zemlja

Cilj akcije je osvijestiti djecu i mlade o važnosti očuvanja prirode, te pridonijeti globalnim ciljevima očuvanja planeta

(Dreamstime)
Više o

Dan planeta Zemlje

,

likovna radionica

,

besplatne radionice

,

zagreb-info

Kulturni centar Peščenica u suradnji s O.Š. Fran Krsto Frankopan organizira edukativno likovnu akciju povodom obilježavanja Dana planete Zemlja.

Akcija će se održati u četvrtak 22. travnja s početkom u 8 sati. U sklopu akcije djeca će razgovarati o problemima očuvanja okoliša i izraditi likovni rad na temu "Naš planet Zemlja".

Likovni rad izraditi će se od recikliranih i ekološki prihvatljivih materijala te će biti izložen u Kulturnom centru do 7. svibnja. 

Cilj akcije je osvijestiti djecu i mlade o važnosti očuvanja prirode, te pridonijeti globalnim ciljevima očuvanja našeg planeta.

Na konferenciji UNESKO-a prvi put predstavljena je ideja obilježavanja Dana planete Zemlja 1969. godine. Od 1992. službeno se održava Dan planeta zemlja kada je na konferenciji UN-a o okolišu usklađen program za promicanje održivog razvoja. U Hrvatskoj taj se dan organizirano obilježava od 1990.

  • Voditeljica radionice: akademska kiparica Željka Gradski
  • Vrijem i mjesto održavanja: 22. travnja od 8.00 do 12.00h u Kulturnom centru Peščenica, Ivanićgradska 41a, Zagreb
  • Organizator akcije: Kulturni centar Peščenica
  • Kontakt osoba: Anja Planinčić, 2303 122, anja.planincic@kcpescenica.hr
21.04.2010. 14:43:23
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh