« Nogomet SP 2010.
objavljeno prije 13 godina i 11 mjeseci
PREVIŠE KARTONA

Predsjednik FIFA-e kritizirao ponašanje igrača u finalu

Sepp Blatter bio je pun pohvala na organizaciju natjecanja, ali i pun kritika na ponašanje igrača u finalu

(Getty Images)
Više o

FIFA

,

Sepp Blatter

,

svađanje

"Želim pohvaliti organizatore na sjajnom poslu koji su ostvarili. Posve su dosegli standarde koje propisuje Fifa. Želio bi pohvaliti i cijelu Afriku kao cjelinu jer je pokazala kako je sposobna organizirati najveća natjecanja. Nakon Kupa konfederacija dodijelio sam im ocjenu 7.5 od 10, a nakon SP-a moja ocjena je čista devetka," kazao je Blatter.

Predsjednik krovne nogometne organizacije osvrnuo se i na finalni ogled između Španjolske i Nizozemske kritiziravši ponašanje igrača. "Nizozemci su dobili previše žutih kartona, a čak i crveni karton. To nisam očekivao u finalu, u smislu fair-playa i poštene igre," dodao je Švicarac.

Tijekom SP-a Blatter se ispričao Meksikancima i Englezima zbog očitih sudačkih pogrešaka na njihovu štetu, ali ponovo se nije želio ispričati Ircima koji zbog sudačke pogreške nisu niti stigli na World Cup. Blatter nije želio komentirati niti suđenje u finalu.

"Sudačka trojka je imala mnogo posla, a igrači su im dodatno otežavali," još jednom ponovivši da navijači moraju prihvatiti "ljudski faktor" u nogometu, posebice u suđenju.

"Nogomet je ovo što sada imamo. Moramo živjeti od pogrešaka sudaca, igrača i trenera. Tako je oduvijek bilo i tako će uvijek biti. Pitam se bi li nogomet bio potpun kada bi ga nadzirali uz pomoć tehnologije i znanosti. To je nemoguće, jer nigdje ne postoji savršenost. Kada bi sve preuzela tehnika o čemu bi mi raspravljali," zaključio je predsjednik Fife. (hina/metro-portal)

12.07.2010. 19:51:52
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh