« Rukomet
objavljeno prije 12 godina i 2 mjeseca
KVALIFIKACIJE ZA EUROPSKO PRVENSTVO

Pobjedom nad Danskom rukometašice na korak do Eura

Hrvatske rukometašice pobijedile su Dankinje rezultatom 21:19 (13:10) i tako praktički osigurale plasman na EURO u Nizozemskoj

Fotografija vijesti
Više o

Danska

,

Hrvatska

,

rukometašice

,

kvalifikacije za Euro

Hrvatske rukometašice pobijedile su u dvoboju 3. kola 6. skupine kvalifikacija za EURO u Rijeci Dansku s 21:19 (13:10) i tako praktički osigurale plasman na prvenstvo ove godine u Nizozemskoj, javlja Hina.

U dvoboju s jednom od najboljih selekcija svijeta izabranice Vladimira Canjuge su preokrenule početni zaostatak od 2:7, te zasluženo došli tek do druge pobjede nad Dankinjama u povijesti. U ujednačenom napadačkom učinku Hrvatica najbolje su bile Penezić s pet, te Tatari, Gaće, Horvat i Lovrić s po tri zgoditka, dok je Dansku predvodila Norgaard s četiri gola. Hrvatska je s ovom pobjedom na pragu plasmana na EP budući da dalje idu dvije prvoplasirane ekipe iz skupine, a Italija i Slovačka su puno slabije i od Hrvatske i od Danske.

Hrvatske rukometašice su u skupini ranije slavile kod kuće protiv Italije (40:15) i u gostima kod Slovačke (34:23), a u subotu se opet sastaju s Danskom u Randersu.

21.03.2012. 20:47:45
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh