« Košarka
objavljeno prije 14 godina i 2 mjeseca
ŠOK ZA CIBONU

Partizan tricom sa svog terena uzeo četvrti naslov NLB lige

POGLEDAJTE VIDEO: Utakmica dostojna finala NLB lige završena je u korist Beograđana; Partizan je Cibonu pobijedio u produžecima 75-74

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Drago Sopta/CROPIX)
Više o

Cibona

,

NLB liga

,

Partizan

,

nlb finale

Košarkaši Partizana osvojili su naslov prvaka regionalne NLB lige. U današnjem finalu završnog turnira u zagrebeačkoj Areni pred 15.600 gledatelja Partizan je u produžetku pobijedio Cibonu 75-74 (60-60). Partizanu je to četvrti uzastopni naslov.

Bila to vrlo uzbudljiva utakmica dostojna finala NLB lige. Nakon izjednačene prve četvrtine, koju je Partizan dobio sa 15-14, gosti iz Beograda na početku drugog dijela su napravili seriju 7-0 za vodstvo 22-14. No, Cibona se uspjela vratiti i prvo polvrijeme je završeno sa poravnatim rezultatom 31-31.

No, problem je bio što je Cibona u prvom poluvremenu imala samo dvojicu raspoloženih igrača u napadu i oni su ubacili 29 od 31 koša Cibone. Bili su to Marko Tomas koji je ubacio 14, a te Gordon sa 15 koševa.

U trećoj četvrtini nastavila se priča iz prvog poluvremena, opet su u Cibonim redovima pogađali samo Tomas i Gordon, zahvaljujući njima je prednost Partizana 41-36 ponovno bila anulirana do kraja četvrtine, koja je završila izjednačeno 44-44.

Partizan je ponovno početkom zadnje četvrtine imao pet koševa viška (52-47), ali Cibona je opet vratila utakmicu u "egal". Minutu i pol prije kraja Partizan je imao vodstvo 60-57, ali Bogdanović i Gordom su iz slobodnih bacanja uspjeli poravnati na 60-60.

Cibona je odličnom obranom uspjela zaustaviti posljednji napad gostiju, i ostalo im je 13 sekundi do dođu do pobjede. No, Tomas iz teške situacije nije uspio pogoditi.

Teška i neizvjesna borba nastavljena je i u produžetku i u posljednju minuti dodatnog vremena ušlo se sa poravnatim rezultatom 68-68. Partizan je sa linije slobodnih bacanja došao do prednosti 72-68, ali je Tomas tricom smanjio na 71-72 pet sekundi prije kraja. Nakon toga je košarkaš gostiju Roberts Lawrence promašio dva slobodna bacanja, a Bogdanović je u posljednjoj sekundi zabio tricu za vodstvo "cibosa" 74-72. Tada je izgledalo da je Cibona izvukla pobjedu, jer je do kraja ostalo šest desetinki. No, Kecman je pogodio tricu sa svoje polovice terena i donio je pobjedu Patizanu 75-74.

Kod Cibone najbolji su bili Tomas i Gordon sa po 31 košem, dok je ostatak momčadi ubacio tek 12 poena.

Partizan su predvodili Marić sa 14 i Roberts Lawrence sa 13 koševa.

Tijekom treće četvrtine došlo je do kratkog prekida zbog komešanja u publici. Direktor Arene Zdenko Antunović pojasnio je da jedan navijač Partizana provocirao zagrebačku publiku koja je reagirala neprimjerenim povicima. Redari su potom ispratili navijača beogradskog kluba van tribina. Snimku nevjerojatnog koša pogledajte ovdje. (hina/metro-portal)


25.04.2010. 20:12:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh