« Nogomet SP 2010.
objavljeno prije 14 godina
5:3

Paragvaj pobijedio Japan na jedanaesterce i ušao u četvrtfinale

Nogometaši Paragvaja i Japana nakon 90 minuta igre i produžetaka nisu zabili niti jedan gol, pa je na kraju odlučila lutrija jedanaesteraca u kojoj su slavili Paragvajci

Paragvaj SP JAR
Paragvaj SP JAR (Getty Images)
Više o

Svjetsko nogometno prvenstvo

,

SP Južnoafrička Republika

,

SP Južna Afrika

,

sp nogomet 2010

,

brze dijete

Nogometaši Paragvaja ostvarili su nakon četiri ispadanja povijesni, prvi plasman u četvrtfinale Svjetskog prvenstva nakon što su u Pretoriji boljim izvođenjem jedanaesteraca svladali Japan s 5:3.

U regularnom dijelu i nakon produžetaka gledatelji u Pretoriji nisu vidjeli zgoditak, a nisu vidjeli niti dobru utakmicu jer su oba izbornika u 120 minuta igrali praktički bez rizika. Lutrija kaznenih udaraca otišla je na stranu Paragvajaca, koji su zabili svih pet penala, dok je tragičar dvoboja ispao japanski branič Komano, koji je pogodio gredu i rastužio svoju zemlju.

U trećem međusobnom dvoboju Paragvaja i Japana, dakle ukupno 300 minuta, niti jedna obrana nije primila zgoditak jer su sva tri sraza završila 0:0. U regularnih 90 minuta, u kojima su igrači obje momčadi napadale s maksimalno tri igrača, a branili se sa svima, jedinu izglednu priliku za zgoditak imao je Paragvajac Barrios u 20. minuti, kada je iskosa s deset metara pogodio japanskog vratara.

Dvije minute kasnije Matsui je udarcem s preko 20 metara pogodio gredu i to su bila jedina uzbuđenja u prvih 90 minuta. Paragvajci su bolje započeli produžetak, u 95. minuti Barrios je pucao u vratara, a dvije minute kasnije Valdezu je iz velike blizine Kawashima obranio siguran zgoditak. Jedini preostali azijski predstavnik pokazao se kao čvrst protivnik i u drugom produžetku su posve preuzeli rizik, no osim nekoliko gužvi pred vratima Južnoamerikanaca nisu stvorili izglednu priliku.

Jedanaesterce su Paragvajci izvodili skoro savršeno, japanski vratar je bio blizu obrane samo kod udarca Barriosa, a ključnim se pokazao udarac Matsuia u gredu u trećoj seriji.

Paragvajci u četvrtfinalu čekaju boljega iz dvoboja Španjolska - Portugal. (hina/metro-portal)

29.06.2010. 20:05:09
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh