« Rukomet
objavljeno prije 15 godina i 4 mjeseca
SP u rukometu

Pali i Slovaci, polufinale garantirano

S pola gasa pakleni su nadigrali impresionirane Slovake

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Josip Ponoš/CROPIX)
Više o

SP u rukometu

,

Hrvatska Slovačka rukomet

,

Hrvatska polufinale

Hrvatska rukometna reprezentacija je izborila plasman u polufinale Svjetskog prvenstva nakon što je večeras u susretu drugog kola skupine I drugog kruga u zagrebačkoj Areni pobijedila Slovačku 31:25 (18:13)

Najefikasniji igrači u hrvatskim redovima bili su Mateo Hrvatin sa šest i Tonči Valčić sa pet pogodaka, dok je Slovake predvodio Frantisek Sulc sa sedam pogodaka.

Bio je to sedmi nastup i sedma pobjeda hrvatske vrste na prvenstvu i bez obzira na ishod ogleda protiv Francuske u zadnjem kolu, odabranici Line Červara osigurali su mjesto među četiri najbolje reprezentacije na svijetu. Plasman u polufinale je izborila i Francuska, pa će ogled protiv Hrvatske odlučiti o pobjedniku skupine.

Utakmica između Hrvatske i Francuske na rasporedu je u utorak u 20.30 sati.

HRVATSKA - SLOVAČKA 31:25 (18:13)

Zagreb. Dvorana Arena - 15.000 gledatelja; Suci: Gousko i Repkin (oba Bjelorusija)

HRVATSKA: Losert, Alilović; Hrvatin 6, Balić 2, Duvnjak 5, Lacković 3, Zrnić 2, Vori 2, Gojun, Metličić 3, Kopljar, T. Valčić 5, Čupić 3 (3)

SLOVAČKA: Paul, Stochl; Szucs, Kukucka 4 (2), Šulc 7, Vozar, Urban, Valo 4, Kopčo, Pekar, Petro 1, T. Stranovsky 4, Antl 1, M. Stranovsky 4

SEDMERCI: HRVATSKA 4 (3), Slovačka 2 (2)

ISKLJUČENJA: HRVATSKA - 4 minuta, Slovačka - 8 minuta

Kolo prije kraja drugog kruga, hrvatska reprezentacija je osigurala plasman u polufinale Svjetskog prvenstva. U sedmom nastupu hrvatska vrsta je ubilježila i sedmu pobjedu, a nakon Južne Koreje, Kuvajta, Kube, Španjolske, Švedske i Mađarske pala je i Slovačka.

Hrvatskoj je za ulazak među četiri najbolje momčadi na svijetu bio dovoljan i bod protiv Slovaka, no pitanje pobjednika niti jednog trenutka nije bilo sporno. Slovačka je na putu do SP-a izbacila Sloveniju, a potom iznenađujuće došla i do druge runde, no u sudaru s hrvatskom reprezentacijom nije imala izgleda. Usprkos ne baš dojmljivom nastupu hrvatski rukometaši su slavili praktički s pola snage.

Slovačka se dobro držala do sredine prvog poluvremena, čak je u dva navrata i vodila (1:0, 3:2), no nakon što je proradila naša obrana 3-2-1 usprkos tek četiri obrane hrvatskih vratar došli smo do pet golova viška. Prednost bi bila i veća da slovački vratar Teodor Paul nije sakupio 8 obrana, a zanimljivo Slovaci su osam od svojih 13 golova zabili s krila.

U nastavku utakmice gledali smo sličnu sliku. Hrvati su s pola gasa vozili kroz poluvrijeme i svaki put kada bi se Slovaci približili na minus tri ubacili bi u višu brzinu. Već na startu drugog poluvremena Hrvatska je došla do sedam golova viška (21:14). Slovaci su priprijetili serijom 4:0 (21:18) i to je najmanji zaostatak koji su imali u drugom dijelu. U posljednjih deset minuta ušli smo sa sedam golova viška (29:22), a do konca utakmice Slovaci su uspjeli tek malo ublažiti poraz. (hina/metro-portal)

 

25.01.2009. 22:30:31
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh