« Rukomet
objavljeno prije 15 godina i 5 mjeseci
SP u rukometu

Pali i Mađari

Šesta uzastopna pobjeda ostvarena je uz dosta problema

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Drago Sopta/CROPIX)
Više o

SP u rukometu

,

Hrvatska Mađarska rukomet

U utakmici 1. kola skupine I drugog kruga Svjetskog prvenstva za rukometaše Hrvatska je zagrebačkoj Areni svladala Mađarsku sa 27:22 (14:12).

Pred 16.000 gledatelja sudili su Olsen i Pedersen iz Danske.

HRVATSKA: Losert, Alilović; Hrvatin 3, Balić 2, Duvnjak 4, Lacković 1, Zrnić , Vori 3, Gojun, Metličić 3, Kopljar, T. Valčić 5, Čupić 6 (2).

MAĐARSKA: Puljezević, Fazekas; Ilyes 2, Csaszar 2 (1), Mocsai 2, Gal 2, G. Ivancsik 2, T. Ivancsik 1, Harsanyi 2, Putics 1, Katzirz, Nagy 6, Herbert, Eklemović 2.

SEDMERCI. HRVATSKA 2/2, Mađarska 2/1

ISKLJUČENJA: HRVATSKA 6 minuta, Mađarska 6

Hrvatski rukometaši ostvarili su i šestu pobjedu na Svjetskom prvenstvu svladavši u prepunoj Areni Mađarsku sa 27:22, te im je u sutrašnjem dvoboju sa Slovacima dovoljan i bod za plasman u polufinale.

Pred više od 16.000 gledatelja u Areni, što je najposjećeniji sportski događaj pod krovom u povijesti Hrvatske, izabranici Line Červara su ostvarili postavljenu zadaću - pobijedili su Mađare, iako je umjetnički dojam bio jako daleko od predstava protiv Španjolske ili Švedske.

Sraz sa Mađarima bio je najsličniji početnom dvoboju sa Južnom Korejom, iako je pobjeda uvjerljivija, no čini se da se "Pakleni" moraju još priviknuti na Arenu i zagrebačko okruženje. Uz dva boda, veliki "plus" utaimice sa Mađarima je i činjenica da su se naši pametno čuvali ozljeda i nepotrebnog trošenja snage jer slijede utakmice sa najjačim protivnicima.

Mađare nije nimalo smelo "ludilo" u Areni, zaigrali su hrabro i radili puno problema hrvatskoj obrani, pogotovu vanjski igrači Eklemović i Nagy.

Hrvatska je svega u dva navrata uspjela doći do dva pogotka prednosti, no uporni i disciplinirani Mađari su u 22. minuti čak i poveli sa 11:10. U tom periodu je zbog ozljede morao izaći Eklemović, a hrvatska obrana se konačno posložila u završnici poluvremena kojeg su "Pakleni" dobili sa 14:12.

I prvih deset minuta drugog dijela bio je preslika događanja iz prvoga sve do 40. minute i ključnog trenutka dvoboja. U situaciji s igračem manje kod 17:16 Metličić i Balić su odigrali nevjerovatan "cepelin" za 18:16 zbog kojeg je dvorana doslovce eksplodirala, a Mađarima se slomio moral. Najbolji pojedinac susreta Tonči Valčić je već u sljedećem napadu podigao na 19:16, prednost koju dotad nismo imali, a kada je Hrvatin pogodio za 20:16 dvoboj je praktički bio riješen.

Tončiju Valčiću je ovo bila jedna od najboljih izvedbi u reprezentaciji, postigao je pet zgoditaka u važnim trenucima, dok je naš najbolji strijelac Ivan Čupić imao šest zgoditaka bez promašaja. Domagoj Duvnjak (4), Mateo Hrvatin (3) i Petar Metličić (3) nadoknadili su loš da Blaženka Lackovića (1 pogodak, šut 1:7), dok je Ivano Balić (dva pogotka) utakmicu odigrao kao da je protekla četiri mjeseca trenirao ama baš svaki dan, bez ikavih bolova u leđima.

Vratar Mirko Alilović je dvoboj završio sa sedam obrana, a ponovno je sedmerac obranio i Venio Losert. U nedjelju u 20.30 sati Hrvatska, koja ima maksimalnih šest bodova, igra za polufinale sa Slovačkom.

 

24.01.2009. 23:31:53
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh