« Rukomet
objavljeno prije 15 godina i 4 mjeseca
SP u rukometu

Pakleni razvalili Furiju

Hrvatska reprezentacija pokazala pravo lice za Svjetsko prvenstvo?

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Joško Ponoš/CROPIX)
Više o

SP u rukometu

,

Spaladium Arena

,

Hrvatska Španjolska rukomet

U susretu četvrtog kola B skupine Svjetskog rukometnog prvenstva reprezentacija Hrvatske je splitskoj Spaladium Areni pred 12.000 gledatelja pobijedila Španjolsku 32:22 (18:11) i osigurala plasman u drugi krug natjecanja.

Najefikasniji igrači u hrvatskim redovima bili su Domagoj Duvnjak sa sedam, te Blaženko Lacković sa šest pogodaka, dok je Španjolsku predvodio Iker Romero sa pet pogodaka.

Nakon četiri kola na vodećoj poziciji skupine B nalaze se Švedska i Hrvatska sa po osam bodova i njihov sutrašnji međusobni ogled će odlučiti o pobjedniku skupine. Treću poziciju dijele Španjolska i Južna Koreja sa po četiri bodova i njihov sutrašnji međusobni dvoboj će odlučiti tko će se pridružiti Hrvatskoj i Švedskoj u drugom krugu. Na začelju skupine su Kuvajt i Kuba bez bodova.

HRVATSKA - ŠPANJOLSKA 32:22 (18:11)

Split. Spaladium Arena - 12.000 gledatelja; Suci: Din i Laurentiu (Njemačka)

HRVATSKA: Losert, Alilović; Hrvatin 1, Balić 3, Duvnjak 7, Lacković 6, Zrnić 1, Vori 5, Gojun, Metličić 3, Buntić, T. Valčić 1, Čupić 5 (1)

ŠPANJOLSKA: Hombrados, Barrufet; Entrerrios 4, Ugalde 1, Rocas 3 (1), Canellas 1, Garabaya, Andreu 3, Perales 2, Morros 2, Juan Garcia , Romero 5 (1), Ruesga 1

SEDMERCI: Hrvatska 1 (1), Španjolska 3 (2)

ISKLJUČENJA: Hrvatska - 16 minuta, Španjolska - 8 minuta

Nakon tri uvodne utakmice koje su služile samo za zagrijavanje, hrvatski rukometaši su prvi pravi ispit na svjetskom prvenstvu položili s ocjenom odličan. U sjajnoj atmosferi prepune Spaladium Arene hrvatska reprezentacija je razbila Španjolsku sa deset pogodaka razlike. Premda su se mnogi pribojavali utakmice s neugodnom "furijom", posebice što prve tri utakmice nisu mogle ponuditi pravu sliku o snazi hrvatske vrste, bila je to apsolutna dominacija "kockastih".

Od prve do posljednje minute. Ovom pobjedom hrvatski rukometaši su ne samo osigurali prolaz u drugi krug, već i dva boda bez obzira tko će biti treći u skupini Španjolska ili Koreja. Hrvatska je dobila obje momčadi i sutra će u susretu protiv Švedske odlučiti o pobjedniku skupine.

Hrvatska je furiozno otvorila utakmicu. Prvih 30 minuta je odigrala za pamćenje, bilo je to možda i najboljih 30 minuta u posljednjih nekoliko godina. Obrana je bila čvrsta i pokretljiva, a napad efikasan i raznovrstan. Nadigrali smo Španjolse u svim segmentima igre, hrvatski rukometaši su bili brži, čvršći i jači.

Moji igrači su pokazali veličinu, a pokazala ju je i fenomenalna publika. Jako sam sretan što su navijači bili zajedno, i Torcida i Tornado i svi ostali, te da sport, za razliku od nekih drugih, odašilje poruku zajedništva.

Podatak da su odabranici Line Červara Španjolcima zabili 18 pogodaka u prvom poluvremenu sve govori. Posebno su bili raspoloženi vanjski igrači (Metličić, Duvnjak, Lacković, Valčić) koji su zabili ukupno 12 pogodaka, te Mirko Alilović sa pet obrana. Španjolce su od potpune katastrofe spasili rumunjski suci koji su dosudili 12 minuta isključenja hrvatskoj reprezentaciji, a "furiji" samo dvije minute.

U nastavku utakmice Španjolska je promijenila obranu u 6-0, što je izazvalo male probleme u našim redovima. Furija je smanjila sa minus osam (19:11), na minus pet (20:15), no tada je uslijedio novi hrvatski udar. Serijom 5:1 naši bježe na plus devet (25:16) i priča je bila završena. Do konca utakmice prednost je porasla na velikih deset pogodaka viška.

Bila je to utakmica u kojoj nije bilo slabog pojedinca u hrvatskim redovima, no posebno su iskočili Domagoj Duvnjak sa sedam, Blaženko Lacković sa šest pogodaka, te Mirko Alilović sa 10 obrana. Najefikasniji igrač u španjolskim redovima bio je Iker Romero sa pet pogodaka, no potrošio je čak 14 lopti. (hina/metro-portal)

 

21.01.2009. 23:58:19
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh