« Košarka
objavljeno prije 12 godina i 6 mjeseci
KONTROVERZNI IZBOR

Organizacija Eurobasket 2015. ipak dodijeljena Ukrajini

FIBA je nakon povlačenja Francuske, Njemačke, Italije i Hrvatske iz natjecanja za organiziranje Eurobasketa 2015. domaćinstvo dodijelila Ukrajini

Fotografija vijesti
Više o

košarka

,

Ukrajina

,

Italija

,

Francuska

,

Njemačka

,

Hrvatska

,

fiba

,

Eurobasket 2015.

Europski ogranak Međunarodnog košarkaškog saveza, FIBA Europe u nejelju je u Muenchenu i službeno dodijelio domaćinstvo Eurobasketa za košarkaše 2015. godine Ukrajini koja je ostala jedini kandidat nakon što su Francuska, Njemačka, Italija i Hrvatska u četvrtak povukle su zajedničku kandidaturu, javlja Hina.

"Upravni odbor FIBA Europe odlučio je dodijeliti domaćinstvo Eurobasketa 2015 Ukrajini," stoji u priopćenju.

"Francuska, Njemačka, Italija i Hrvatska povlače se odmah iz procesa kandidature za organizaciju Eurobasketa 2015. Tu su odluku jednoglasno donijela četiri predsjednika košarkaških saveza zbog sumnji koje je FIBA Europe iznijela vezano za profesionalizam te nedostatak povjerenja izrečenog u procesu proučavanja kandidature", prenijela je francuska agencija AFP priopćenje francuskog košarkaškog saveza u četvrtak.

"Tijekom procesa kandidature, nametnuta pravila nisu bila u skladu s ozbiljnim i profesionalnim načinom funakcioniranja. FIBA Europe ne dijeli viziju s nama što se tiče razvoja i promoviranja Eurobasketa u budućnosti", dodaje se u priopćenju (FFBB).

Inicijalno su kandidaturu podnijele zajednički Francuska i Njemačka a onda su im se priključile Italija i Hrvatska kako bi lakše poštivao proračun potreban za organizaciju, kojeg predsjednik FFBB-A Jean-Pierre Siutat procjenjuje na "između 35 i 40 milijuna eura".

FIBA Europe je najavila odgovor na optužbe iz FFBB-a.

18.12.2011. 20:18:03
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh