« Najave & Događanja
objavljeno prije 14 godina i 1 mjesec
PLATO TUŠKANAC

Open Air koncert Nouvelle Vague u Zagrebu

POGLEDAJTE VIDEO - Nakon rasprodanih nastupa diljem svijeta Nouvelle Vague stižu u Hrvatsku

Nouvelle Vague
Nouvelle Vague (Nouvelle Vague)
Više o

koncerti

,

zagreb-info

,

plato Tuškanac

,

Nouvelle Vague

Nouvelle Vague po drugi put dolazi u Zagreb u petak 14. svibnja 2010. godine u 20 sati. Koncert će se održati na novom otvorenom prostoru - platou iznad garaže Tuškanac s početkom u 20 sati. U slučaju lošeg vremena, koncert će se premjestiti u dvoranu Kornati Hypo Alpe Adria centra.

Francuski glazbeni sastav Nouvelle Vague svojim je prvim albumom jednostavnog naziva Nouvelle Vague (2004, Peacefrog) izvukao iz naftalina hitove iz osamdesetih te im udahnuo novi život - u bossa nova maniri.

Plejada sjajnih pjevačica interpretirala je pjesme iz nekog drugog doba, i to na način kao da originale nisu nikad slušale. Rezultat je bio seksi, svjež, jedinstven. Ako se tome pribroji i zaista česta uptreba njihovih verzija poznatih hitova u TV reklamama i serijama kao i turneje po cijelom svijetu, dobijemo uspješnu formulu - i to tako uspješnu da su je Nouvelle Vague odlučili ponoviti. Rezultat: skoro milijun prodanih nosača zvuka.

Zadnjim su se albumom Nouvelle Vague pomalo odmakli od aranžmana u bossa nova stilu te ih zamjenili country-em i bluegrassom ('Road To Nowhere', u originalu Talking Heads) te bluesom (Gary Numanova pjesma 'Metal'). Collin i Ribaux su nadopunili repertoar simpatičnim verzijama 'pop evergreena' The Police, Soft Cell, Psychedlic Furs i drugih.

Nouvelle Vague je igra riječi. Na francuskom Nouvelle Vague znači 'novi val' te se odnosi na francuski filmski pokret iz šestdesetih, kao i na glazbenu struju iz osamdesetih, koja je osnova njihovog repertoara.

13.05.2010. 10:30:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh