« Košarka
objavljeno prije 14 godina i 2 mjeseca
VRUĆ TEREN

NBA doigravanje: Boston započeo s pobjedom, Garnett laktom 'štitio' Piercea

Cleveland Cavaliersi su na svom terenu uvjerljivo dobili Chicago Bullse 96:83, LeBron James zabio je 24 koša

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Getty Images)
Više o

LeBron James

,

Boston Celtics

,

Cleveland Cavaliers

,

Paul Pierce

,

Kevin Garnett

,

Chicago Bulls

,

NBA doigravanje

Domaćini su pobjedama otvorili prvi krug doigravanja u košarkaškoj NBA ligi, a najzanimljivije je bilo u Bostonu gdje su Celticsi svaladali Miami Heat 85:76.

Igrači Bostona su ravnomjerno rasporedili teret pobjede, pa je Paul Pierce ubacio 16 poena, Kevin Garnett je upisao 15 koševa i 9 skokova, a Rajon Rondo 10 poena i 10 asistencija. Veliki doprinos u drugom poluvremenu dali su igrači s klupe Tony Allen sa 14 i Glen Davis sa 8 koševa.

Ipak pred kraj utakmice dogodio se incident kada je Garnett laktom udario u lice krilnog igrača Miamija Quentina Richardsona.

"Nastojao sam zaštiti Piercea, koji je ležao na podu. Richardson se nadvio nad njega i pričao je neke gluposti, a ja sam mu rekao da se odmakne. Nakon toga nastao je kaos. Prepostavljam da ću zbog toga biti kažnjen jednom utakmicom zabrane igranja. Znam da nisam to smio napraviti i morat ću ubuduće zadržati hladnokrvnost u takvim situacijama", kazao je Garnett.

Kod Miamija najbolji su bili Dwyane Wade sa 26 i Quentin Richardson sa 15 poena.

Cleveland Cavaliersi su na svom terenu uvjerljivo dobili Chicago Bullse 96:83. Cavaliersi su u trećoj četvrtini imali 22 poena viška i mirno su priveli utakmicu kraju. Domaćine je predvodio LeBron James sa 24 koša, a Mo Williams je ubilježio 19 poena i 10 asistencija. Shaquille O'Neal, kojemu je ovo bio prvi nastup nakon dva mjeseca pauze, zabio je 12 koševa.

Kod Chicaga istaknuo se Derrick Rose sa 28 poena i 10 asistencija. Atlanta je svladala Milwaukee Buckse 102:92, a šest igrača domaćina imali su dvoznamenkasti učinak. Predvodio ih je Joe Johnson sa 22 koša. Carmelo Anthony pružio je najbolju partiju u karijeri u doigravanjima i sa 42 poena predvodio je Denver Nuggetse u pobjedi protiv Utah Jazza 126:113. (hina/metro-portal)

18.04.2010. 14:09:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh