« Košarka
objavljeno prije 12 godina i 3 mjeseca
152-149

NBA All Star: Zapad svladao Istok

Durant i James, dvojica vodećih kandidata za osvajanje titule najkorisnijeg igrača regularnog dijela sezone, zabili su svaki po 36 koševa

Fotografija vijesti
Više o

All Stars

,

LeBron James

,

Dwyane Wade

,

kevin durant

U tradicionalnom All Star susretu najboljih igrača Istoka i Zapada, Kevin Durant nadigrao je LeBrona Jamesa i donio tijesnu pobjedu Istoku sa 152-149, prenosi Hina.

Durant i James, dvojica vodećih kandidata za osvajanje titule najkorisnijeg igrača regularnog dijela sezone, zabili su svaki po 36 koševa, međutim napadač Oklahome bio je sinoć bolji i osvojio je titutlu MVP-a.

"To je ostvarenje sna", kazao je Durant koji je dobio nagradu kao najkorsniji igrač utakmice All Star. Uz njega iz Thundera sinoć je raspoložen bio i Russell Westbrook sa 21 pogotkom.

Zapad nije gubio ni u jednom trenutku i imao je prednost od čak 20 koševa nešto više od osam minuta do kraja prije nego se Istok "razbjesnio" i pokušao spasiti večer. James je zabio dvije svoje trice od rekordnih šest u toj seriji za približavanje Istoka na samo koš razlike 22 sekunde do kraja.

No nakon što je Kobe Bryant pogodio dva slobodna bacanja za povećanje vodstva na dva koša, James je pogriješio, loptu je presreo Blake Griffin i Zapad se opet odvojio.

Istok je imao još jednu priliku za izjednačenje, ali je Dwyane Wade pucao s linije trice kada je već sviran kraj utakmice.

Dwight Howard, koji je igrao pred domaćom publikom, bio je sinoć samozatajan zabivši samo devet koševa uz deset skokova.

U svom 14. nastupu u All Star utakmici, Bryant je također imao posebnu večer prešavši Michaela Jordana kao najboljeg strijelca u

povijesti All-Star utakmica. Bryant je zabio 27 koševa i sada je njegov All Star učinak narastao na 271 što je za devet više od Jordanovih 262. Iza njega su na tom popisu najbolji strijelaca ostali i Oscar Robertson (246 pogodaka) i Kareem Abdul-Jabbar (251).

Griffin je postigao 22 pogotka, dok je njegov suigrač iz Los Angeles Clippersa Chris Paul dodao 12 asistencija te osam koševa. Kevin Love, koji je pobijedio u subotu u natjecanju u tricama, zabio je 17 koševa za Zapad.

Wade je ubilježio triple-double sa 24 pogotka, 10 skokova i 10 asistencija, dok je Deron Williams dodao 20 pogodaka, a Carmelo

Anthony 19 za Istok. Wade se priključio Jordanu i Jamesu kao jedinim igračima koji su imali triple double na All Star utakmici.

27.02.2012. 10:46:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh