« Košarka
objavljeno prije 12 godina i 4 mjeseca
POSLOVNJAK U DUŠI

Michael Jordan postaje vlasnikom Charlotte Bobcatsa?

Vlasnik kluba Robert Johnson potvrdio je da je prodaja obavljena; sad se još samo čeka blagoslov NBA čelnika

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Getty Images)
Više o

NBA

,

Michael Jordan

,

charlotte bobcats

,

Robert Johnson

Umirovljena NBA legenda Michael Jordan kupuje većinski udio košarkaškoga kluba Charlotte Bobcats, izjavili su službenici u nedjelju. Jordan je već bio vlasnik manjinskog dijela dionica, a sada  predvodi skupinu poslovnjaka koja je otkupila većinski dio od Roberta Johnsona, što je potvrdio i sam Johnson rekavši da je potpisao "definitivni sporazum" o prodaju Bobcast Sports & Entertainmenta Michaelu Jordanu i njegovom MJ Basketball Holdingsu. Sad se samo čeka blagoslov vodstva NBA lige. Nažalost, detalji kupnje, kao i cijena nisu izneseni u javnost.

Jordan je proteklih nekoliko godina nadgledao sportske aktivnosti kluba. Johnsona, osnivača tvrtke BET koju je 2001. prodao Viacomu za 3 milijarde dolara, financijski je osakatio skup razvod, ali u prošlogodišnjem intrevjuu za CNN izjavio je da još uvijek u džepu ima oko 1,1 milijardu dolara. Ipak, već godinu dana traži kupca za klub.

Spomenimo na kraju da je Johnsonov BET bila prva tvrtka kojoj je vlasnik Afroamerikanac a da je trgovala na njujorškoj burzi; sam Johnson je prvi Afroamerikanac milijarder u povijesti SAD-a.

27.02.2010. 13:44:22
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh