« Najave & Događanja
objavljeno prije 14 godina i 1 mjesec
BESPLATNO

Maja Savić Jazz Ensemble u Saxu!

U sklopu programa pod nazivom "Novi hrvatski jazz" koji se održava srijedom u Sax-u po prvi puta će nastupiti jazz vokalistica Maja Savić sa svojim ansamblom

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (majasavic.com)
Više o

Sax

,

invazija svemiraca

,

Halomonas titanicae

Uz Maju Savić nastupaju i beboper Uglješa Novaković na alt saksofonu, liričan pijanist Hrvoje Galler s kojim surađuje već nekoliko godina, jedan od najtraženijih kontrabasista Tihomir Hojsak na čijem prvijencu "Jazz Room" gostuje s dvije skladbe te već javnosti dobro znani bubnjar Borna Šercar.

Maja Savić na svoj repertoar uvrštava instrumentalne jazz skladbe koje se ne izvode često u vokalnoj interpretaciji, u kombinaciji s jazz standardima i brazilskim ritmovima. Okupivši vrsne jazz glazbenike koji se međusobno nadopunjuju ovaj ansambl dobiva odlične kritike...

Maja Savić mlada je i perspektivna jazz vokalistica koja se do sada ponajviše glazbeno profilirala učeći jazz i bossa novu tijekom višegodišnjeg boravka u Portugalu gdje je učila od jazz majstora putem raznih jazz radionica i škola. Tijekom godina imala je prilike učiti i surađivati s vrsnim glazbenicima kao što su: Zé Eduardo, Romy Camerun, Judy Niemack, Guillermo Rozenthuler, Deborah Carter, Miles Griffith, Shawnn Monteiro, Deborah Brown, Charles Gayle, Kiran Ahluwalia, Francisco „Latino" Blanco, Pedro Moreira. 

Značajniji nastupi koje je ostvarila su: Osječki Jazz Festival, Liburnia Jazz Festival, Krk Live Music Festival, Jazzlook - Banja Luka Jazz Festival, Jazz večeri u Maloj Sceni Centra za Kulturu Čakovec, Nove Jazz Nade 2007 (Lisinski), Večeri domaćih autora sa HRT Big Bandom 2008. gdje se predstavila kao autorica te izvela vlastitu skladbu „Sonhos Musicais", te mnogobrojni nastupi po jazz klubovima i kulturnim centrima u Hrvatskoj, Sloveniji i Portugalu. 2008. godine njen potencijal su prepoznali i stručni kolege te je nominirana za nagradu Status u kategoriji «Mlade nade jazz glazbe». Piše svoje riječi, vokale i back vokale te komponira vlastite skladbe. U pripremi je prvijenac kojim će se još jednom predstaviti javnosti kao skladateljica i vokalistica.

MAJA SAVIĆ JAZZ ENSEMBLE
Maja Savić - vokal
Uglješa Novaković - alt sax
Hrvoje Galler - klavir
Tihomir Hojsak - kontrabas
Borna Šercar - bubnjevi
Vrijeme: 19. 5. u 22h
Mjesto: Sax! Palmotićeva 22
UPAD: BESPLATAN!

16.05.2010. 20:45:48
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh