« Košarka
objavljeno prije 12 godina i 11 mjeseci
NIŠTA OD DOGOVORA

Krizi u NBA ligi ne nazire se kraj

NBA ligu potresa kriza čiji je uzrok podjela prihoda unutar lige, čiji se igrači i klubovi već neko vrijeme ne uspijevaju dogovoriti oko troškova i plaća

Fotografija vijesti
Više o

NBA liga

,

kriza u NBA

Nakon što je jučer održan novi sastanak vlasnika klubova NBA lige i sindikata igrača, pomaka još uvijek nema na vidiku, piše Hina. Predsjednik NBA lige, David Stern, izjavio je kako sastanak nije ponudio ništa ohrabrujuće.

Stern je izjavio i da nije optimističan što se tiče "volje igrača da ozbiljno razmotre rješavanje problema koji su doveli do blokade NBA".

Uzrok spora između igrača i vlasnika klubova je podjela prihoda NBA: vlasnici klubova, koji tvrde da su prošle godine izgubili 300 milijuna dolara, traže povećanje svog dijela od 4,3 milijardi dolara koliko svake godine zaradi NBA. Također žele nametnuti fiksnu plaću igračima čemu se oni protive.

To je bio prvi sastanak u zadnjih mjesec dana otkako je počeo 'lockout' između Sterna, izvršnog direktora udruge igrača Billyja Huntera i predsjednika sindikata igrača Dereka Fishera. U kolovozu bi se trebali održati novi pregovori s ciljem postizanja dogovora prije početka nove sezone koji je predviđen za 1. studenoga.

Zbog bezizlazne situacije u pregovorima 'lock-out' je počeo odlukom vlasnika klubova 30. lipnja. Zadnji 'lock-out' u povijesti NBA bio je u sezoni 1998./1999.

U međuvremenu su neki igrači NBA počeli pregovarati s europskim klubovima, poput Deron Williams koji je edavno izrazio želju da napusti New Jersey Netse i da zaigra u turskom Besiktasu.

02.08.2011. 15:15:52
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh