« ZOI 2010
objavljeno prije 14 godina i 4 mjeseca
ZOI, SKIJAŠKO TRČANJE

Kowalczyk optužila Norvežanku Bjoergen za doping

Poljakinja je prošlosezonska osvajačica Svjetskog kupa i vodeća u ukupnom redoslijedu Svjetskog kupa ove sezone

Justyna Kowalczyk (na slici) sumnja da je Norvežanka Marit Bjoergen koristila nedopuštena sredstva na ZOI
Justyna Kowalczyk (na slici) sumnja da je Norvežanka Marit Bjoergen koristila nedopuštena sredstva na ZOI (Getty Images)
Poljska skijašica trkačica Justyna Kowalczyk u razgovoru za poljski list Gazeta Wyborcza potvrdila je svoje sumnje protiv Norvežanke Marit Bjoergen koje je iznijela po završetku utrka na Zimskim olimpijskim igrama u Vancouveru kako Bjoergen koristi nedopuštena sredstva.

Kowalczyk je prošlosezonska osvajačica Svjetskog kupa i vodeća u ukupnom redoslijedu Svjetskog kupa ove sezone, a u Vancouveru je osvojila srebrnu medalju u sprintu, te brončanu u dohvatnoj utrci. U obje te utrke pobijedila je Bjoergen koja usto ima i zlato iz štafetne utrke, te broncu iz utrke na 10 kilometara klasično, pa je Poljakinja po završetku sprinterske utrke izjavila kako su "neke natjecateljice imale više kisika u plućima od ostalih" aludirajući na to da Bjoergen koristi lijek protiv astme koji se nalazi na listi zabranjenih sredstava Svjetske antidopinške agencije (WADA).

"Ne žalim zbog onoga što sam rekla. Izgleda da moram živjeti s činjenicom da je Bjoergen jako bolesna iako ne izgleda tako", kazala je Kowalczyk dodavši kako je zadovoljna svojim medaljama jer joj staze u Whistleru ne odgovaraju.

Bjoergen je na komentare svoje poljske suparnice izjavila kako je "jako povrijeđena" i da je Kowalczyk loša gubitnica. Njezin trener Aage Skinstad tvrdi da je lijek koji Bjoergen koristi dopušten od FIS-a i WADA-e. Inače, Kowalczyk je prije nekoliko godina kažnjena zbog korištenja dopinga. (hina/metro-portal)

26.02.2010. 20:56:45
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh