« Najave & Događanja
objavljeno prije 13 godina i 9 mjeseci
GLAZBENI SPEKTAKL

Kineski umjetnički ansambl invalida nastupa u HNK

Kineski državni umjetnički ansambl invalida održat će 3. listopada glazbeno-scenski nastup u zagrebačkom HNK u sklopu svoje ovogodišnje europske turneje

HNK
HNK (Wikipedia)
Više o

Zelene beretke

,

HNK

Kineski ansambl invalida, u kojem je 48 umjetnika, u posjetu je Hrvatskoj od 2. do 5. listopada u skladu s dogovorom kineskog veleposlanstva u Hrvatskoj i hrvatskog ministarstva kulture.

Taj ansambl, osnovan 1987., stekao je svjetski glas nastupajući diljem svijeta vrhunskim i jedinstvenim izvedbama, a osobito je bila dojmljiva izvedba na Paraolimpijskim igrama u Pekingu 2008.

Ansambl, kako se podsjeća, izražava snove osoba s invaliditetom i neobičnim vještinama oduševljava publiku, pročišćuje ljudsku dušu istinom, poštenjem i vrlinama, svojom snažnom voljom ohrabruje ljude i iskreno prenosi prijateljstvo.

Umjetnici s oštećenjem sluha pokazuju svoja mišljenja i izražavaju svoje tople osjećaje dražesnim i šarenim plesovima. Umjetnici s oštećenjem vida prikazuju svoj imaginarni svijet i otvaraju svoja srca prekrasnim melodijama i ljupkim nespretnim plesnim koracima. Umjetnici s tjelesnim invaliditetom izražavaju svoju potragu za životom elegantnim položajima tijela i duhovitim melodijama. (hina/metro-portal)

29.09.2010. 16:05:27
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh