« Nogomet SP 2010.
objavljeno prije 14 godina
DIKTIRALI IGRU

Južna Koreja pobijedila bivše prvake Europe

U današnjem susretu 1. kola skupine B na SP u Južnoj Africi odigranoj u Port Elizabethu nogometaši Južne Koreje pobijedili su Grčku 2-0

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Getty Images)
Više o

Južna Koreja

,

Grčka

,

Svjetsko nogometno prvenstvo 2010.

Iako je utakmica počela dobrom prigodom za Grčku, kada je u 3. minuti, nakon kornera Torosidis pucao pored gola, ostatak utakmice pripao je Koreancima. Oni su zahvaljujući pogreškama grčke obrane postigli oba gola, a nakon toga su pametno kontrolirali igru.

Koreanci su već u 7. minuti kaznili grčku neopreznost u obrani. Prekidi koji su najjače oružje Grka, ovaj puta su bili sretni za Koreju. Nakon kornera Lee Jung-soo je potpuno neometan zabio za vodstvo 1-0.

Koreja je mogla povećati vodstvo u 28. minuti kada je Chu-Young Park sam izbio pred grčkog vratara Tzorvasa, kojeg je lopta pogodila u nogu i odbila se preko gola. Nakon toga više nije bilo ozbiljnijih prigoda u prvom poluvremenu.

U 52. minuti Koreja je iskoristila još jednu pogrešku grčke obrane. Vyntra se je na 30-tak metara od svog gola poigravao sa loptom, koju mu je oduzeo Park Ji-sung, veznjak Manchester Uniteda, te je zabio za 2-0.

Preda kraj susreta Koreja je imal još dvije prigode, ali su se Grci uspjeli spasiti od većeg poniženja.

U drugom susretu skupine B danas poslijepodne sastaju se Argentina i Nigerija.

JUŽNA KOREJA: Jung Sung-Ryong - Cha Du-Ri, Lee Young-Pyo, Cho Yong-Hyung, Lee Jung-Soo - Kim Jung-Woo, Ki Sung-Yong (75. Kim Nam-Il), Park Ji-Sung, Lee Chung-Yong (91. Kim Jae-Sung) - Park

Chu-Young (87. Lee Seung-Yeoul), Yeom Ki-Hun.

GRČKA: Tzorvas - Vyntra, Seitaridis, Torosidis - Tziolis, Papadopoulos, Karagounis (46. Patsatzoglou), Katsouranis - Samaras (59. Salpingidis), Charisteas (61. Kapetanos), Gekas.

STRIJELCI: 1-0 Lee Jung-soo (7), 2-0 Park Ji-sung (52).

ŽUTI KARTONI: Torosidis (Grčka, 56)

SUDAC: Michael Hester (Novi Zeland)

STADION: Nelson Mandela Bay

GLEDATELJA: 25.000

12.06.2010. 16:51:26
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh